SOLD OUT

Sold Out Berzerk III edition

500 löpare, 500 krigare, 500 som kommer uppleva stadens historia. Tillsammans gjorde vi det, uppnå tredje årets mål med ca 40 hinder  9km genom staden Helsingborg historia. På måndag 16 Juli stänger vi anmälan. Varför? För vi har beställt ex antal medaljer, ex armband och vill inte tumma på upplevelsen för deltagare med köer i hinder osv. Det skall flyta på, och varje år har vi ökat antalet deltagare. Vilket kräver fler funktionärer, och fler uppoffringar för upplevelsens skull.

INFO MEJL

Kommer ut till ELIT samt Motionärer under denna helgen. Informationen ni kommer får är lika denna, som står i texten under

”Radiotystnad”

Detta kommer utan tvekan bli Berzerk’s svåraste utmaning för både oss organisatörer och för Er löpare. Fler hinder, längre sträcka, mer att jobba för, mer att utmana sig med. Vi kommer börja bygga Helsingborgs historia den 16e juli, och kommer på så sätt att träda in i ”radiotystnad” detta innebär vi kommer inte svara på frågor, mejl och dy Alla info skall finnas ute innan dess, via hemsidan och sociala medier, bland annat vanliga frågor 

Vi kommer INTE flytta/ändra deltagare till andra startgrupper efter den 15e juli Era startplatser/grupper finner ni här, det är ERT ansvar att hålla koll när ni anmälde er, likaså att ta med ID och anmälningspapper till vår incheckning

Incheck

Fredagen den 20/07 Fredagen innan loppet mellan 17.00-20.00 på hotell comfort Gasverksgatan 11, 252 25 Helsingborg ta med ID och anmälningspapper till vår incheckning 

Lördagen  21/07 RACE DAY Öppning startområde kl: 9.30, ta med ID och anmälningspapper till vår incheckning framför Dunkers Kulturhus.

Toaletter/ Skåp / Förvaring

Där finns toaletter på Sundstorget, där finns även toaletter samt skåp för förvaring en svensk 10 krona krävs i pant, nere i Dunkers kulturhus källare. Annars går det utmärkt att förvara sakerna i er bil om ni parkerar den i Garaget under startområdet.

Parkering

Parkera antingen på sundstorget i garaget precis intill startområdet ”15 kr timmen”. Eller ställ bilen vid målgången uppe på Nicolaiskolan. Observera att där finns inte hur många parkeringsplatser som helst.

För er som inte anmält er.

Där kommer finnas några extra platser då vi flyttar eliten till deras starttid 11.00. Men anmälan måste göras innan den stängs 16e juli. Vi vet än så länge INTE om vi kommer ha efteranmälan vid start den 21 juli.

Övriga frågor

Ber vi er titta på den uppdaterade hemsidans FAQ

I år gör vi Berzerk till den visionen vi drömde om 2016. Kavalleri, kanoner, vikingar, krutrök och hinderbana till den bästa upplevelsen någonsin.

Tack för ert förtroende och av himlen av vårt hjärta att låta oss skapa ett hinderlopp från hjärtat av Helsingborg.

Hövdingen: André Mollestam

Ulven: Johnny Svensson

Legionären: Fredrik Olsson

Alfahonan: Sarah Andersson

Dödsgudinnan och konstnären: Erika Ralfsson

Med många fler involverade föräldrar, släkt vänner, vänners vänner, föreningar, sambos, företag och alla ni deltagare som ständigt promotar och hjälper oss nå vårt mål som Sveriges säregnaste och mest unika lopp.

 

Startplatserna börjar ta slut inför Berzerk 21/7

Vargen växer och vi vill åter igen gå ut med information att vi inte har hur många platser som helst i detta eminenta slag där vi bjuder in Europas finaste krigare. Varför ? Vi är en liten organisation som med tid har successivt ökat med hjältar som gör allt för loppet. För att ni deltagare skall ha den maximala upplevelsen så har vi beslutat medan vi är i uppbyggnadsfasen att ha ett visst antal platser och ett visst antal biljetter. Vi tummar inte på Er upplevelse och skapar hellre något helt unik från grunden. Ni deltagare som väljer vårt lopp skall få ett race med minimala kötider och maximal upplevelse=)

11.00 Få platser kvar ELIT
11.05 slutsåld
11.10 slutsåld
11.12 2 platser kvar (OCT Halmstad)
11.15 slutsåld
11.20 3 platser kvar (Danish Viking)
11.25 slutsåld
11.30 slutsåld
11.32 19 platser kvar (Meihem Workout)
11.35 slutsåld
11.40 15 platser kvar (Filborna Arena)
11.45 9 platser kvar
11.50 18 platser kvar
12.00 21 platser kvar

170722 Berzerk
Foto: Rickard Nilsson
© Rickard Nilsson Bild AB

*Man kan såklart anmäla sig till de startgrupperna med namn, de är Big teams, med många deltagare från samma förening/Företag eller lag. Där kommer flyttas vissa platser, som ger andrum för extra platser.

Men vänta inte för länge, risken finns att du missar det stora slaget, ditt namn försvinner i sanden och mossa växer över dig. Ingen kommer ihåg de som inte deltog.

Förra året deltog 453 löpare kontra premiären med 272st löpare. Vi jobbar hela tiden på förnya loppet, men behålla upplevelsen i absolut centrum med Helsingborgs mest intressanta historiska händelser.

I år består banan av 40 hinder och 8-9km löpning på varierad sträcka och underlag, styrkehinder, greppstyrka och teknik i en fin komplott som bara finnes på Berzerk. Vår nya huvudsponsor CEP tillsammans med Filborna Arena och Optimera har sett till att vi kan utveckla banan enormt i år. så varmt välkomna med Er anmälan på www.berzerk.se/anmalan

Touren är tillbaka

Hej vänner och krigare, vi är nu lite över 200 anmälda krigare anmälda till Berzerk 2018. Loppet kommer bli det mest spektakulära i vår korta historia, men ett treårsjubileum är värt att fira med 40 hinder, lite längre trail och nygamla samarbeten.

Ultimate Tour, där fyra olika arrangörer samarbetar för att skapa den ultimata upplevelsen för deltagarna är tillbaka, och det med prispengar…

Vi ser såklart positivt på detta, då vi går över gränserna för att skapa en fantastiskt upplevelse för våra deltagare, men framförallt ser vi det som en rolig upplevelse att fyra mindre lopp kan samverka för att skapa detta. Dessa fyra lopp är Ultimate OCR, 28 April Berzerk, 21 Juli Mudlife 28 Juli och Uppsala Survival 30 September

Vi har även via nstagram visat ett av våra nya hinder kanonkulan. Det är Atlasstenar på ca 20kg + där kommer större storlekar=) Dessa kommer såklart ligga vid Pålsjö slott där slaget om Helsingborg ägde rum, och ni deltagare skall få kriga Er igenom ett tuffare slag än någonsin tidigare, mot krutrök, kavalleri, kanonskott och ett fartfyllt område.

Så varmt välkomna att återuppleva historiens hårda vingslag krigare!

De första startgrupperna är helt slutsålda, missa inte er plats iden främre hären krigare !

Anmäl Er idag

Anmälan för 2018 är öppen

God dag krigare. vi har redan börjat få in de första anmälningarna inför 2018.

Vi kommer ha vår årliga Early Bird erbjudande på enbart 495kr inkl en gratis T-shirt som ni enbart betalar 39kr portokostnad för. Detta är för ni skall uppmanas att vara i det stora annalkande slaget 2018-07-21. Berzerk III utgåva kommer med all sannolikhet bli mer utmanande, fler hinder, annorlunda upplevelse och förbättringar från 2016/2017. Så se historiens vingslag i vår snabba aftermovie och anmäl dig inför 2018. NI kommer inte att ångra Er.

Vare sig ni har varit med tidigare år, så kommer Berzerk MK III utan tvekan bli annorlunda, mer utmaning och framförallt minst lika roligt, om inte roligare. Vi har lyssnat på Er och kommer inför 3e året satsa på nya innovativa hinder och dra ännu fler paralleler med historiens utmaningar.

Anmäler Er gör ni på vår sida eller klicka denna direktlänken.

Varmt välkomna år 2018

Det finns inga hinder, bara lösningar, så ger er själv en innovativ utmaning och sätt tänderna i Sveriges mest säregna lopp.

Spara

Succé för historisk hinderbana i Helsingborg

Så beskriver Helsingborgs Dagblad vårt lopp Berzerk som gått från dryga 272 deltagare till ca 450 löpare andra året.

https://www.hd.se/2017-07-22/succe-for-historisk-hinderbana-i-helsingborg

Med mer innovativa hinder, flertalet roliga hinder som skapade många skratt, skapade vi också den folkfesten som vi tycktes fattas förra året.

Berzerk bouncing betty

Självfallet är detta otroligt roligt att redan andra året kunna nästan dubblera antalet deltagare. Precis som deltagarna, gjorde vi precis allt för att skapa Helsingborgs historia i ett hinderlopp som numera har sin egen unika status i OCR världen. Det känns grymt kul att få skapa detta lopp, trots sena kvällar, tvivlande stunder och tuffa dagar då vi ideellt byggde upp över 5 ton stål i ett ca 30 m långt hinder, Sponsrat av Filborna Arena och Cramo.

Flyttade säkert 2 ton trähinder och placerade dem på olika ställen i staden.

Tack för allting i år, vi vill såklart tacka Punk Mahone, våra sponsorer med speciellt tack till Filborna Arena, Cramo och Hornbach som gick in och stöttade vår satsning extra mycket. Även extra tack till Muddest, Ultimate OCR, MudlifeOCR, Uppsala Survival som har hjälpt oss att bli bättre med tips, idéer och sponsringsprodukter.

Snart börjar allt bli färdigt detta året. Vi kommer snart öppna vår lilla shop med Berzerk tröjor och starta anmälningen inför 2018 med världens hårdaste Early bird erbjudande med en specialtröja…

Kom ihåg datumet 2018-07-21

 

Spara

** Viktig info inför lördag**

Slaget närmar sig, var vänlig läs noggrant detta meddelande för att undvika frågor och telefonsamtal till Berzerk’s ledning då vi är ute och bygger stadens historia.

Vi kommer INTE ha tid att svara på alla frågor, det är deltagarnas ansvar att ta reda på starttid, startplats och övrig information som vad man skall ha på sig och dylikt,

Inga ändringar görs denna veckan.

 

  • STARTTID För att hitta er starttid så besöker ni denna länk, Det står även på ert anmälningsbevis som ni fått när ni signerat upp för eventet.

http://berzerk.r.mikatiming.de/2017/?pid=startlist_list

 

* FÖR FRÅGOR läs här
* INFO om start och mål samt information om banan läs här
* ANMÄLNINGSBEVIS

Era anmälningsbevis från EST Mika Timing är de ni fått i ert mail NÄR ni anmälde Er. Dessa tillsammans med ID behöver ni när ni hämtar ut era startplatser.

Har ni inte det så går det bra med ID, men för att underlätta för allihopa ta gärna med anmälningsbeviset.

—-

HÄMTA UT STARTKUVERT – tidtagning och nummerlapp

Detta kan göras dagen innan 21/7 17.00-20.00 hos Hotel Comfort Nouveau. Gasverksgatan 11, 252 25 Helsingborg – Ta med startbevis och ID.

 

Har ni ingen möjlighet att hämta ut startbevis dagen innan så kommer det såklart finnas möjlighet att hämta ut nummerlapparna i startområdet framför Dunkers kulturhus senast en timme innan er starttid. Startområdet öppnar 9.40

Se start karta för check in


Första start (elit) går av stapeln 11.00 lördagen den 22 juli 2017 i Helsingborg, framför entrén vid Dunkers Kulturhus. Kungsgatan 11, 252 21 Helsingborg Sedan går starterna med 5 minuters mellanrum. Sista start 12.00

—–

PARKERING och BAGDROP

Parkering görs lättast i Sundsgaraget precis under starten. Lås gärna in era icke löparkläder och värdesaker i bilen. Tänk på att de gräver upp hela staden för tillfället, så där är mycket trafik och förseningar, så var ute i mycket god tid.

BAGDROP

Ta med så lite ni kan, vi kommer inte kunna ha era grejor hos oss på ett säkert sätt, vi kan ta emot dem i checkin men ansvarar inte för era värdesaker. Vi hänvisar till Dunkers kulturhus källare (ligger precis vid starten) som har förvaringsskåp. – kräver en 5a eller 10kr för skåphyra.

TOALETTER

Kommer finnas en hel del toaletter på både start, Dessa finns också uppmärkta på kartan. Samt målområde. Även toaletter finns runt om banan

7 dagar kvar till berzerk 2017 andra upplagan.

God kväll krigare. Nu är det 7 dagar kvar till Berzerk 2017. Vi är grymt uppspelta över vad den andra upplagan ger er, och oss.

De sista dagarna för ER att göra ändringar är idag och imorgon, sen kommer vi börja bygga stadens historia och gå in i radiotystnad. Självklart kommer all info publiceras på vår facebook samt via mejl och hemsidan.

Karolinerna laddar sina musköter, alla hinder är färdigmålade, och kollade. Vikingarna slipar sina svärd och beredskapstiden är färdigplanerad.

Där är 30 startplatser kvar, sista veckan höjer vi 100 kr så passa på och bli ihågkomna och utmana historien i en innovativ hinderbana.

Vill ni läsa lite om loppet och förväntningarna inför det så kolla gärna in tävlingen vi gjorde med Kulturkortet

 

30 hinder, 8km och 3 historiska epoker

30 hinder, 8km och 3 historiska epoker … Det är precis vad Berzerk kommer leverera i år. Vi teamet bakom Berzerk ser det som en ynnest att få jobba med en sådan best vi håller på att skapa hinderbanevärlden. Ett unikum helt enkelt, en upplevelse som vi vill ge varje deltagare att erfara, men även publik som kommer för att se löparna ta sig över all hinder.

Att alltid blicka mot hinder som inte finns på andra banor, utan producera mestadels av dem själv, att få skapa historia om historia. Det är en utmanande börda att ha på sina axlar. Men vad är livet om inte en utmaning?

Vi har nu bestämt vilka nya hinder vi skall ha inför 2017. Dessa kommer börja visas på våra sociala medier nästa månad. Det enda som inte är helt bestämt än, som krävs diverse tillstånd för är beredskapstiden.

En tid som inte känns alltför avlägsen som det ser ut i världsläget i år. Förra veckan begav vi oss ut till beredskapsmuseet och skådade potentialen över laddningsgranater, stridsvagnar och annat resolut materiel.

***

Inom kort kommer vi även dra igång hinderbana träningen med både Meihem och Filborna Arena. Vi tjuvstartade med 3 olika nivåer, nybörjare, avancerade och DooM. Varav den sista som fått projektnamnet DooM är ett ruskigt utmanande träningshelvete baserat på Dantes 9 nivåer av inferno, mixat med hinderbana.

Vissa av våra hinder kommer bli bra mycket klurigare i år, kräva lite mer för att ta sig förbi. Tanken är att vi skall vara på plats innan och gå igenom teknik och se till att ni kommer fixa detta utan problem när väl loppet går av stapeln.

Andra glada nyheter är att nästan dubbla antalet anmält sig till Berzerk 2017-07-22. Startplatserna går snabbare än förra året, och vi känner att det var helt rätt att satsa på 3 st TEAM baserade hinder i år, vårt historiska tema, samt utöka med 8 st hinder.

Så väl mött inför loppet. Evenemang kommer delas på facebook och våra sociala medier.

www.berzerk.se/anmalan

www.facebook.com/berzerk.ocr

www.instagram.com/berzerk_ocr

Filborna Arena som möjliggörare

För några dagar sedan blev det klart att Helsingborgs mest aktiva gym och träningspartner Filborna Arena går in och möjliggör Berzerks uthållighetshinder ”Endurance”

Det är såklart inte det enda Filborna Arena kommer göra, utan Berzerks hövding af vargkult och lupus luna kommer även köra pass inne på arenan för att träna upp villiga adepter som både är erfarna och nybörjare inom hinderbana sporten. Som det ser ut just nu innan säsongen börjar för ute träning så ligger passen vart annan Söndag med start 2017-02-05. Nästa pass i ordning är 2017-02-19. Passen är grymt utmanande oavsett nivå Deltagaren är på, och speciellt framavlade för hinderbana generellt då uthållighet är i fokus.

Vi vördar detta samarbete mycket högt och är otroligt glada att Filborna Arena både vill och kan utveckla sin anläggning samt bygger för mer OCR (hinderbana) för framtiden. Oavsett vad ni har för tränings önskningar kan Filborna Arena uppfylla dem, då de har bad, crossfit, yoga, spinn för att få dig nå dit du vill.

Summer is coming……