berzerk-127

Bakgrund

Det finns många hinderbanor runtom i världen. Ömsesidigt med alla är just hinder, gemenskap och ha roligt medan man tränar funktionellt. Vi i Berzerk vill vara den första hinderbanan med en helhet och tema. Vi tänker utanför boxen vad det gäller hinderbanor genom att smälta ihop stadens historia med nutidens utmaningar.

Detta kommer göras på ett unikt tillvägagångssätt som Ni kommer märka längs den historiska sträckan. Det blir en utmaning för både oss arrangörer och Er deltagare. 2016 var tufft, 2017 och 2018 steppade vi upp med fler hinder. 2019 blir tuffare. Nya hinder, fler riggar helt enkelt en roligare upplevelse för alla deltagare.

_dsc1745

Idé och koncept

Berzerk är ett innovativt hinderlopp som låter historiens vingslag föra deltagarna tillbaka till förfluten tid. Där Ni springer genom slaget vid Helsingborg som ägde rum år 1710, då Karoliner ledda av Magnus Stenbock återtog sundets pärla. Ni kommer ta er genom lera, vattendrag, vikingarnas sköldvägg och en unik utmaning. Längs med banan kommer olika hinder utmana er fysiskt och psykiskt, oavsett om Ni springer på elitnivå eller tar era första steg i löparskorna. Berzerk`s deltagare kommer kriga sig igenom en upplevelse på ca 8-9 kilometer av förfäders mark, något som är unikt i sitt slag.

berzerk-129

Namnet Berzerk

Berzerk är en alternativ stavning på bärsärk. Bärsärkarna var under fornnordisk tid stridskämpar som svurit trohet till Oden och i kamp fick vilddjurstemperament (ofta varg eller björn)därav bärsärkagång. Vikingar beskrivs ofta som modiga, äventyrliga och starka. Både män och kvinnor i olika åldrar stred tillsammans på slagfältet.

Bärsärkarna skulle lätt kunna förklaras som vikingarnas elitsoldater då de oftast stod högt upp i samhället och var fruktade i strid. Än idag behövs samma egenskaper för att ta sig igenom en hinderbana. Samarbete, styrka, uthållighet och att våga kasta sig ut i det okända. Ett äventyr man kan klara tillsammans i lag eller ensam, oberoende på vem man är eller vart man är i livet.

Spara

Spara