Berzerk Covid -19 Edition, allt ni behöver veta och lite till

BERZERK – Covid 19 Edition Tävlings PM

Hell-o!

Då närmar vi oss denna fantastiska lördag i vargen och krigarens tecken!
Riggar är resta, hinder är byggda, banan är snitslad samt flertalet andra utmaningar är förberedda.

Kvar är då att välkomna er fantastiska och härliga Berzerk-OCR löpare som ska ge vår bana liv och rörelse! Men först, behöver vi ge en liten heads up, påminnelse eller uppdatering. Kalla det vad ni vill, men vi kallar det för information. J

Hitta hit!
Längs med väg 13, med Klippan, Östra Ljungby och Källna i ryggen, ska ni svänga in till höger Össjö-Boarpsvägen.
Kommer ni norrifrån med Munka Ljungby, Ängelholm i ryggen, är det in till vänster, på Össjö-Boarpsvägen.
Följ denna väg ca 300m, så är ni strax på parkeringen. Med GPS Kör på adress Össjö-Boarpsvägen 80

  

Parkering

Parkering öppnar kl 9.00 och får endast ske på anvisad plats och inte längs med vägen eller andra platser man kanske tycker är finurligt. Vägarna måste vara framkomliga för utryckningsfordon i alla lägen.
Parkering kostar 20 kr per bil och detta sköts av föreningen som vi får hyra den fina marken av. Vi tror att swish kommer att bli det bästa sättet att betala för sig på.

Hitta till tävlingscentrum (TC) och starten

Från parkeringen finns det anvisning och skyltning som tar er snabbt och enkelt till TC, där starten även finns i direkt anslutning.

Här anmäler ni att ni är på plats, ni får ert startnummer ritat på er (kind, handrygg eller arm/axel) och kan sedan invänta uppvärmningen med allas vår Klintbo från Meihem Workout.

Tävlingscentrum & startområde

Allt ligger samlat på en och samma plats. Väl på plats så kommer ni att bli väl omhändertagna.

 Bag Drop

Detta är tyvärr ingen vi tillhandahåller, utan det är på eget bevåg som man lämnar väskor och andra tillhörigheter i TC.

Skador och sjukvård

Röda korset finns på plats, samt att flertalet funktionärer har olika nivåer av bakgrund som kan erbjuda adekvat hjälp i händelse av skada.

Covid 19.
Vi på Berzerk följer de rekommendationer som folkhälsomyndigheten har meddelat.

Vatten

Det finns vatten att tillgå i TC, både före och efter loppet. Under loppets genomförande finns vatten i anslutning till varvningen/målet. Om möjligt, medtag gärna egen vattenflaska att nyttja under loppets gång, som också kan stå på vattenstationens bord, och fyllas på vid behov av crew.

 

Toalett/ Omklädning/dusch.

Det kommer att finnas två bajamajor placerade en bit bort från TC. Ingen dusch eller annan facilitet finns på området.

Är det krav på att man måste kunna simma?
Nej. Men det finns ett par hinder som innefattar vatten, men inget som kräver simkunskaper.

Loppets start och genomförande

Efter uppvärmningen kommer ni att ropas upp och in till startfållan, så att vi kan säkerställa att alla och rätt personer finns på plats.
Därefter är det musik och nedräkning till start.
Efter startsignalen är det bara att börja kriga sig fram på banan, som då har följande upplägg och funktioner;

 

  1. Följ ALLTID crew och funktionärers anvisningar vad det gäller hur hinder ska genomföras eller vart man får eller inte får springa.
  2. Starten kommer ske ”slussvis” Med funktionärer på plats pga Covid-19 restriktioner: Det innebär att deltagarna släpps i heat med 20 sekunders försprång. Här går vi efter startnr man har fått vi incheckningen. Ni kan också logga in på world of races och se dessa startnr. Slussvis menas med nummer 1-10 släpps först därav väntar startnr 11-20 i 20 sekunder och så vidare, skyltar och info kommer finnas vid start. Denna tid dras sedan av så alla har 60 min att klara banan.

 

 3. Sträckan I stort är ängen klippt med gångar som ni kommer att få springa i och följa, väldigt enkelt. Men det kan förekomma att vissa gångar korsar varandra, och då finns det antingen funktionär eller avspärrningsband som visar hur ni ska svänga eller välja väg.
Viktigt här är också att inte gena i svängar där det enbart är klippta gångar i gräset, utan håll er på banan. Upptäcks regelbrott mot detta, kommer man att få tilläggstid.

 4.Varvning/målgång är det viktigt att vi kan se/får veta ert startnummer, så att vi kan registrera varv och tider. Vänligen ha förståelse för detta. Tack på förhand. J

 

Från det att starten går, har man 1 timme på sig att genomföra de fyra varv som loppet utgör. Denna tid kallar vi Spärrtid. När spärrtiden passerat, drar vi ett avspärrningsband över banan och man får då inte ge sig ut på fler varv, utan man springer klart det varv man är ute på och springer sedan helt enkelt i mål.

Skulle det nu vara som så att man hunnit göra 4 varv och upptäcker att spärrtiden inte infallit, är det fullt tillåtet att ge sig ut på ytterligare varv.
Vid målgång går man upp och in i TC, där det finns medalj att hämta, vatten att dricka och riktigt hårda bilder att ta framför en fotovägg, med våra motivationsskyltar så klart!

Efter loppet

När du fått din medalj, hunnit dricka och varva ner lite, kanske snackat lite med andra härliga människor, så är det dags att ta sig till parkeringen och lämna platsen.
Detta må låta lite ogästvänligt kanske, men så är inte fallet, då vi är skyldiga att följa folkhälsomyndighetens råd och bestämmelser pga Covid-19 med 50 personer på platsen samtidigt.  Det handlar om att vi behöver ha tomt på platsen innan nästa startgrupp kommer och ska bli numrerade och förbereda sig.

 

Tidsschema för dagen

09.00 – Parkering öppnar

09.30 – Första startgrupp är välkommen in för att få sina startnummer och göra sig klara.

10.00 – Start av första grupp!
11.00 – Spärrtid infaller.
11.30 – Första startgrupp ska ha lämnat området.
11.35 – Andra startgrupp är välkommen in.

12.00 – Start av andra gruppen!

13.00 – Spärrtid infaller.

13.30 – Första startgrupp ska ha lämnat området.
13.35 – Andra startgrupp är välkommen in.

14.00 – Start av andra gruppen!

15.00 – Spärrtid infaller.

15.30 – Startgrupp 3 ska ha lämnat området.
15.45 – Berzerk Covid 19 Edition avslutas med ett avgrundsvrål och yl från alla i Crew! J

Måste man hinna 4 varv för att få medalj?
Nej, det är ditt deltagande och din upplevelse som är det viktigaste här.
Springer du 1, 2, 3, 4, 5 eller fler varv så är du fortsatt fullt värdig en medalj, så klart!

Även om du slutför ditt fjärde varv efter det att spärrtiden passerat så är det givetvis ett fullt godkänt resultat.
Så länge inte avspärrningsbandet är uppsatt vid varvningen, så kan man gå ut på ett nytt varv och fortsätta springa.
Varmt välkomna!

BERZERK CREW