Landskrona flyttat

Kära vänner vi har ett tråkigt besked, men följt av några riktigt goda.
Vi bakom Berzerk har en önskan att Ni läser HELA texten för att förstå hela innebörden av detta beslut.
Sammanfattningsvis kommer vi EJ ha råd att köra två fullskaliga OCR lopp i år. Så därför kommer vi flytta Landskrona till obestämt datum. Högst troligt september 2024. Biljetterna kommer INTE följa med loppet. Därefter kommer vi enbart ha ETT Berzerk OCR race per år med varierande stad. I år har vi beslutat att vi enbart kan köra Berzerk OCR i Helsingborg.
Här är våra lösningar och hur vi kommer göra. Likaså instruktioner till Er.
Alla köpta biljetter till Landskrona flyttas till Berzerk Helsingborg OCR 2023-07-22. Vi vet såklart att många redan har biljett till båda racen. Men ni kan ge bort eller sälja biljetten via worldofraces. När den flyttats till Helsingborg.
Dessutom erbjuder vi en 50% rabattkod till ett kommande race som går under namnet Wolfman som kommer vara ett helt nytt koncept från oss i vargflocken. Ja vi är fullt medvetna att erbjudandet låter jäkligt ”sketchy”. Men i nuläget så är det i stort sett fullt framtaget. Dock utan promobilder eller film. Men om ni väljer att stötta oss i detta så hoppas vi att vi kan erbjuda detta race sensommar 2023 eller vår 2024.
Vill man hellre ha en återbetalning på sin Landskronabiljett så skriv till oss via info@berzerk.se och få tillbaka pengarna – deadline för detta är 2023-03-04 och då betalas de ut via worldofraces i slutet av mars när listan är framställd.
—***—
Bakgrunden till detta tråkiga beslut är flera, Jag skall försöka vara så transparent som möjligt här, och det är inte min mening på något sätt att hänga ut någon instans eller person. Vi har bra kommunikation med alla involverade i detta beslut.
* Det är dyrt att arrangera i Landskrona. I nuläget kostar det oss sammanlagt 30000kr att hyra citadellet samt markhyran för kommunen. Vi har tills denna dag fått in knappt 60000kr och det är 2 månader till race. Ett Berzerk race kostar i runda slängar mellan 150 000–250 000 kr att arrangera.
Då i stort sett nästan alla andra arrangörer, företag och föreningar höjer sina startavgifter för att lösa sin budget, ämnar vi kvarhålla nuvarande prissättning.
Vi har inte någon intention att höja priserna för något som alla borde få lov att ha råd till. Speciellt med tanke på att folkhälsan är så pass djupt rotade i oss. Både fysiskt vad det gäller sträckans utmaningar, samt den mentala lyckan av att övervinna hinder och få nya upplevelser samt intryck, är av yttersta vikt.
*Vi gör detta ideellt och tjänar inga pengar på att vara lediga från våra respektive heltidsjobb. Men vi kan inte arrangera något för 100-200 personer och förlora så mycket på det att vi inte kan arrangera andra lopp som exempel Nightwolf. Då går vi i konkurs och inga fler lopp kommer bli av.
* En annan väsentlig del är att deltagare inte längre signar upp sig lika tidigt för det ens skall vara ekonomisk görbart att köra två lopp. Låt oss blicka tillbaka till hösten 2019. I Helsingborg hade vi 650 betalande deltagare 2019. OCR sporten var på uppgång, och det lockade massan att prova något nytt. I november samma år hade vi 350 deltagare som skulle springa i Helsingborg och 300 som var anmälda till Landskrona 2020. Sen föll världen i ett dunkel som vi ej har kommit ifrån än, vad det kommer till anmälningar och intresse för sporten.
* Vi vill bibehålla kvalitén i våra lopp och samtidigt där det finns utrymme, fortsätta förbättra. Även om där kommer att ske förändringar i hur vår budget planeras och fördelas, ska detta inte påverka loppen i sig. Där kommer fortsatt vara säkra, tuffa, spännande och rejäla hinder. Vi arrangerade flertalet OCR races även under pandemin och hade förhoppningar när väl reglerna släppte att flertalet skulle komma tillbaka och springa. Tyvärr blev det inte så, men vi skall inte begrava oss för det.
* För att inte fastna i den mörkare delen av kommande verklighet, så bryter vi genom mörkret med facklan i stadig hand. Vi kommer att erbjuda fler träningstillfällen, nya lopp och utmaningar under fler tillfällen på kalenderåret.
Vi kommer inte att hålla tillbaka, utan har som målsättning att kunna fortsätta leverera riktigt jäkla bra och plånboksvänliga evenemang där ni i fokus och som huvudpersoner får allt det vi hoppas på att kunna leverera.
Dock vad vi hoppas på är tidigare anmälningar till våra race. För finns inte de, då hjälper det knappast om 1000 personer vill anmäla sig sista veckan innan race.
Vi kommer även sanktionera Helsingborgsracet inför VM. Så de köpta Alpha/Berzerker tävlingsklasserna flyttas över till Helsingborg från Landskrona.
Med de orden hoppas jag ni förstår vårt beslut, eventuellt kommer jag förklara detta i en video också. Registreringen för Landskrona är nu stängd. Vi kommer såklart köra Helsingborg OCR och Nightwolf i år. Det vi i vargflocken verkligen hade behövt hjälp med nu är anmälningar till Helsingborg för att kunna organisera och skapa en riktigt jäkla folkfest i juli.
Eders tillgifna / Hövdingen