Snart dags för en ny belägring!

BERZERK nyheter inför 2020
God afton krigare!
Vi tänkte att det var på tiden att er hövding uppdaterar Eder alla med lite korrespondens. Denna text har gått ut i allas mejl  och kommer innehålla en hel del information om följande;
  • T-shirts som är beställda inför Berzerk V edition.
  • Vår nya stad som vi belägrar 2020-03-28.
  • Berzerkerclass – Nytt koncept inför 2020.
  • Lite info om nya hinder.
  • Berzerk V + Barnlopp.
Vi börjar med de 125 själar som lyckades få med sig vår Berzerk V special edition T-shirt. Vi hade lite strul med tryckeriet angående en högupplöst logga då det var så mycket detaljer i loggan. Detta är nu löst och tröjorna skickades in till tryckeriet förra veckan. Beräknad leverans tidigast i mitten på november.
Vi har däremot lagt till ett baktryck på tröjan också. Så slutprodukten blev bra mycket bättre än original idén. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge. =)

Berzerk I Edition ny stad

Inom kort påbörjar vi belägringen och likaså anmälan till vår nya stad. Den 28 mars 2020 smäller kanonerna åter igen på Skånsk mark, och då kommer vi att stå, gå och springa på förfäders mark runt vallgravar, kanoner och befästningsverk. Detta kommer att bli Sveriges första lopp under OCR säsongen. Detta kommer också att bli vårt första OCR lopp som vi arrangerar, där man kan välja på olika antal varv eller distanser, allt för alla er löpare oavsett förutsättningar. Innan november månads slut kommer tävlingen att ligga uppe för anmälan på Muddest.com

BERZERKER – class

I våra lopp framöver kommer elit- och -tävlingsklass att strykas och istället ersättas av BERZERKER-class. Denna klass är den sanna utmaningen där förutsättningar och konsekvenserna är lika hårda som rättvisa efter de regler vi satt upp. Antalet platser i klassen BERZERKER är begränsade. Först till kvarn gäller.

Alla som springer som BERZERKER tilldelas ett funktionsplagg i form av en väst, som ska bäras under hela loppet. Varje väst har ett unikt nummer som ska vara synligt under loppets genomförande.

Som BERZERKER-class löpare springer du banan i Helsingborg två varv. I vår nya stad springer du fem varv. Det ger ca 20km totalt i var lopp.

Alla hinder måste klaras. Man kan inte ta straffrunda eller övningar som en BERZERKER, då får man lämna ifrån sig västen.
Antal försök på att klara ett hinder är obegränsade. Så länge ni inte ger upp och vill försöka på nytt, får ni behålla västen. Ger ni upp, lämnar ni ifrån er västen.
Flertalet hinder kommer att ha separata lanes. En lane för deltagare som springer med andra förutsättningar, och en lane för BERZERKER-deltagare. Givetvis kommer den lane för BERZERKER’s att vara grymmare, tuffare och hårdare. Detta gäller även de utmaningar som kommer längs med banan i form av styrkeprov, gäller inte enbart ordinarie klätter/kryp-hinder.
Funktionärernas bedömning och domslut är lag. De vill lika mycket som ni, att ni klarar alla hinder, men kommer att vara rättvisa och stenhårda i att ge godkänt eller icke godkänt.
När eller om ni kommer i mål med västen i behåll, kommer ni att få behålla den samt tilldelas en speciellt utformad medalj som endast får bäras utav riktiga BERZERKERs. I handen får du i så fall också en unikt utformad patch, att fästa på västen.
Om du skulle lyckas med bedriften att genomföra 5 lopp som BERZERKER, finns det ett mycket speciellt och ärofyllt pris som väntar på dig.
Är du redan anmäld och vill uppgradera till BERZERKER så kommer det kunna att göra det 1st december när klassen släpps. Återigen, tänk på att antalet platser är begränsat. Tvekar du så tar någon annan platsen. För att ytterligare bygga på utmaningen i BERZERKER-class, så finns där även en tidsgräns för målgång. Missar du denna får du lämna ifrån dig västen. Även om du blir fråntagen västen, kommer du att bli tilldelad den ordinarie men ändock ärorika medaljen.
Så träna väl, var starka, snabba och listiga, precis som hungriga vargar.

Berzerk nya hinder

  • Ny stad betyder även nya hinder som ska symbolisera den stadens historiska epoker. Vi kommer att satsa ännu mer på riggar än förut. Berzerk har som målsättning att alla deltagare skall klara av våra riggar. Det kommer att finnas en challenge lane på de flesta riggar för de som söker en tuffare utmaning.
  • Nya atlasstenar är beställda, de ordinarie Berzerk-stenarna på 46 och 56 kg kommer att finnas kvar, men vi kommer inför nästa år ha 65 och 80 kg, som är tillägnade BERZERKER-class löparna, men givetvis får alla prova på att lyfta dessa bestar.
  • Vi jobbar även på efterträdaren av Wall of Heroes. Som går under namnet Wall of Gods. En hyllning till våra nordiska Gudar och väsen från de 9 världarna i den nordiska mytologin. Dessa väggar kommer att vara en riktig utmaning när det kommer till kategorin floating walls. Vi plockar attributen från de olika världarna/gudarna och bygger in i konceptet. Återigen står vår konstnär Erika Ralfsson för målningarna, och smedjan har öppnat för kreationer så förbered era “insta-moment” och träna ordentlig greppstyrka för dessa.

Berzerk V edition Helsingborg 18/19 juli

Berzerks jubileum med femte året i Helsingborg kommer att innehålla en ny geografisk planering, placering och nya utmaningar för alla er löpare.
Ett barnlopp för de unga och framtida OCR löparna kommer att arrangeras den 19e juli, dagen efter de ordinarie Berzerk loppet. Anmälan för detta kommer inom kort att lanseras, vilket glädjer oss inom arrangörstruppen enormt mycket, då vi nu på riktigt kan ge hela familjen en riktigt tuff och spännande OCR-helg!