Om Berzerk

Berzerk

Berzerk OCR startade med att väva in städers historia med hinderbana 2016. Sedan dess har det hänt mycket. Sidoprojekt som vårt första skräcklopp Nightwolf blev en natt trail med upplevelsebaserad löpning som huvudtanke. 

Nu refererar de flesta vargen och varumärket Berzerk som upplevelsebaserade löpevenemang. Vi är väldigt stolta vad vi tillsammans med våra deltagare har skapat. Allt från världens kanske enda upplevelsebaserade hinderbana med stadens historia i centrum. Till Nightwolf och Trailwolf som Sveriges enda trail med både linbana och den nordiska mytologins väsen ute i skogen tillsammans med löparna. År 2023 väljer vi efter ”pandemins” tid att skapa ett nytt koncept: Wolfman ute på Ring knutstorp där deltagarna tävlar människa mot maskin på en varvbana ute i terrängen.

Vi slutar inte där. 2023 skapade vi ett fullskaligt upplevelsebaserat tränings och kostschema med temat 66 days of DooM. Allt för att få våra deltagare i trim för våra olika event och ha roligt samtidigt. Ständigt nytänkande, ständigt utmanande och alltid redo! Välkommen till vargflocken

Spara

Spara

Berzerk är ett innovativt hinderlopp som låter historiens vingslag föra deltagarna tillbaka till förfluten tid. Ni kommer ta er genom lera, vattendrag, och en unik utmaning. Längs med banan kommer olika hinder utmana er fysiskt och psykiskt, oavsett om Ni springer på elitnivå eller tar era första steg i löparskorna. Berzerk`s deltagare kommer kriga sig igenom en upplevelse på förfäders mark, något som är unikt i sitt slag.

Berzerk är en alternativ stavning på bärsärk. Bärsärkarna var under fornnordisk tid stridskämpar som svurit trohet till Oden och i kamp fick vilddjurstemperament (ofta varg eller björn)därav bärsärkagång. Vikingar beskrivs ofta som modiga, äventyrliga och starka. Både män och kvinnor i olika åldrar stred tillsammans på slagfältet.

Bärsärkarna skulle lätt kunna förklaras som vikingarnas elitsoldater då de oftast stod högt upp i samhället och var fruktade i strid. Än idag behövs samma egenskaper för att ta sig igenom en hinderbana. Samarbete, styrka, uthållighet och att våga kasta sig ut i det okända. Ett äventyr man kan klara tillsammans i lag eller ensam, oberoende på vem man är eller vart man är i livet.