Berzerk

Berzerk OCR är världens enda hinderbana som väver in stadens historia med nutidens utmaningar. Vi har för tillfället tre historiska platser där vi arrangerar hinderlopp på, samt vårt trail lopp ute i Tykarpsgrottan som väver in de skånska sägners historia under dagens ljusa timmar men förvandlas till den varulv det är när dag blir till skymning och kolsvart mörker.

Spara

Spara

Det finns många hinderbanor runtom i världen. Ömsesidigt med alla är just hinder, gemenskap och ha roligt medan man tränar funktionellt. Vi i Berzerk vill vara den första hinderbanan med en helhet och tema. Vi tänker utanför boxen vad det gäller hinderbanor genom att smälta ihop stadens historia med nutidens utmaningar.

Berzerk är ett innovativt hinderlopp som låter historiens vingslag föra deltagarna tillbaka till förfluten tid. Ni kommer ta er genom lera, vattendrag, och en unik utmaning. Längs med banan kommer olika hinder utmana er fysiskt och psykiskt, oavsett om Ni springer på elitnivå eller tar era första steg i löparskorna. Berzerk`s deltagare kommer kriga sig igenom en upplevelse på förfäders mark, något som är unikt i sitt slag.

Berzerk är en alternativ stavning på bärsärk. Bärsärkarna var under fornnordisk tid stridskämpar som svurit trohet till Oden och i kamp fick vilddjurstemperament (ofta varg eller björn)därav bärsärkagång. Vikingar beskrivs ofta som modiga, äventyrliga och starka. Både män och kvinnor i olika åldrar stred tillsammans på slagfältet.

Bärsärkarna skulle lätt kunna förklaras som vikingarnas elitsoldater då de oftast stod högt upp i samhället och var fruktade i strid. Än idag behövs samma egenskaper för att ta sig igenom en hinderbana. Samarbete, styrka, uthållighet och att våga kasta sig ut i det okända. Ett äventyr man kan klara tillsammans i lag eller ensam, oberoende på vem man är eller vart man är i livet.