information

Det finns många hinderbanor runtom i världen. Ömsesidigt med alla är just hinder, gemenskap och ha roligt medan man tränar funktionellt. Vi i Berzerk vill vara den första hinderbanan med en helhet och tema. Vi tänker utanför boxen vad det gäller hinderbanor genom att smälta ihop stadens historia med nutidens utmaningar.

Våra hinder

BERZERK HAR RÄTTEN ATT NÄR SOM HELST FLYTTA, TA BORT ELLER LÄGGA TILL ETT HINDER PÅ BANAN

Riggar

Freydis

Freydís Eiríksdóttir sägs enligt visa källor vara dotter till Erik den röde, samt syster till Leif Erikson enligt berättelser är freydis en stark krigarkvinna som höll linjen barbröstad och gravid mot vinlands urinvånare när de gick till attack. Freydis på Berzerk är en “low rig” där du med stark core skall ta dig till olika grepp närma marken utan röra den.

Helheim

I den nordiska mytologin var Helheim dödsriket, där varken gud eller människa kunde lämna. Över tröskeln “fallande fördärv” lämnades du i ständig kyla och svält. Helheim på Berzerk står ofta på de mest olämpliga platser och eftersträvar att efterlikna misären i Hels rike.

Ironside

Enligt legenden var Björn Ironside en Svensk “sagokung” i vikinga åldern som gjorde sig känd under namnet järnsida då han enligt sägnen aldrig skadades i strid.  Ironside för oss är 2 stycken spinnande armgångar som senare övergår till tre styckean solhjul som också spinner iväg deltagaren i den riktning hjulet sitter.

Lagertha

En av världens mest kändaste krigarkvinnor och sköldmöer Lagertha hedrar vi bäst på Berzerk i ett spektakulärt grepp hinder med sköldar och rep att ta sig igenom utan röra mark.

Rollo

Döpt efter vikingen Rollo en högst troligen norsk/dansk ärelysten krigare som slutligen blev hertig i Normandie.

Skallagrimsson

Egil Skallagrimsson var en isländsk skald, krigare och hövding, en person som verkade kunna ta sig ut genom alla situationer genom svärdet, poesi eller att skalda. Vi hade främst hans unika efternamn som inspiration när vi byggde hindret Skallagrimsson, då det består av en 3m armgång med skallar för att sedan nå lodrätta reglar med skallgrepp med ett litet fotstöd

Thulin (Landskrona)

Enoch Thulin var en svensk flygpionjär och industriledare. Mest känd för uppseendeväckande flyguppvisningar, han dog tragisk även i en av dessa i en flyguppvisning i Landskrona 1919. Hindret vi har tillägnat honom är tunnor av flygbränsle och flyg propellrar.

Wall ov heroes

Har helt och hållet med nutida historia att göra. Detta hinder är tillägnat alla hjältar som på något sätt utmärker sig och promotar Berzerk på olika sätt. Oavsett om man är utklädd eller inte så har vi byggt detta hinder med Er deltagare i åtanke

Återkommande

Ammo box carry

Under beredskapstiden i Sverige var det viktigt att flytta ammunition mellan bunkrar, ta en eller 2 lådor och flytta dem på en markerad sträcka.

Atlas stone

Rund sten i sann strong(wo)man anda för visa att ni är lämpade att utföra styrka längst med sträckan. Damer 45-56kg Herr65-80kg

Bouncing Betty

Namnet är taget från den tyska S-minan från västfronten under andra världskriget, ett fruktat vapen när de utlöses flög ca en meter upp i luften och detonerade. Vi valde att ha en hoppboll för att utlösa mjölksyra i benen och på ett fredligt sätt ta sig fram en sträcka.

Bucket OV doom

En hink med ständigt varierande innehåll skall flyttas en sträcka under domens dag

Cannonball

Känn historiens vapenskrammel under kungliga karoliners order, ta en kanonkula och spring för kung och fosterland en markerad sträcka

Climbnet

Klätternät – typiskt hinder som du ska ta dig upp och över

CRAWL in mud

Vissa av våra platser bjuder på oanade möjligheter att få en lerinpackning som kostar skjortan på en skönhetssalong, här kostar det eventuellt också skjortan att få den ren igen efter racet.

Diggin it

En stock fastkedjad i marken som du skall ta dig under

Divebomber

De riktigt modiga dyker igenom, vi andra tar oss igenom hålet i väggen

Fenris Chain

Känn Fenrisulvens tyngd med kättingen som tynger din hals spring som du hade vargar efter dig.

Mjölnir

Mjölnir – mer känd som Tors hammare, ett mäktigt vapen som räddes av Asagudens fiender. Ni deltagare rädds ej den, och skall vara värdiga att springa med Mjölnir en markerad sträcka

Monkeybar

Klassiskt hinder – ta dig förbi med armgång utan att nudda marken

Net

En klassiker bland hinderbana att åla sig, oftast utsatt vid leriga underlag.

Penalty

Vid misslyckat försök vid hinder- Följ funktionärernas anvisningar om ”straff” kan vara löparrunda, burpees eller armhävningar

Ramp

Vertikal ramp på ca 4meter med tuff lutning som ni skall ta er över

Ropeclimb

Repklättring på hög nivå, koppla fotlås och låt armar och ben jobba för ta dig upp o slå i klockan

Sandbags

Ta en sandsäck och spring markerad bana / runda flagga

Tire(d?)

Uttjänta däck kan i sann återvändningsanda kan det göras mycket med; välta däck / dra däck / springa en markerad bana eller runda en flagga, allt för skapa mjölksyra i benen.

Up and under

Precis som det låter: upp och över i asagudars ljus därefter följt av ett under på gräsrotsnivå

Water obstacle

Olika städer bjuder på olika vattenhinder samt olika djup och längder för att dig igenom

Watercannon

Vi fick nej att använda en kulspruta av kommunen så vi använde något annat minst lika effektivt.

Wolfwall

Vår högsta vägg än så länge: 220 cm att ta sig över

specialområden

Beredskapstiden (Helsingborg)

En serie av olika hinder tillägnad den militära upprustningen Helsingborg hade mellan 40-50 talet. Kryphinder i sand under taggtråd och ev beskjutning,

Bloodswamps (Össjö)

Ett extremt lerigt område med taggiga snår som sög ned folk till midjan i lera och äckel. Vi döpte området till ett passande namn och detta område existerar bara i Össjö.

BESEGRADE Hinder

BRUTALISK

Ett liknande hinder men lite snällare än Destroyern. Tog mycket plats och knäcktes

DESTROYER

Denna krävde en lastbil samt kran att få upp, hela 4.80 m högt så var det ett imponerande byggnadsverk med en diagonal klättervägg som man fick klättra över.

OKET

Man drog betongblock efter sig som ett ok i tidigt jordbruk

Open containers

Fyllda med is eller vatten, för mycket specialfordon behövde användas samt is mitt i sommaren var omöjligt att få sponsorer till plus för mycket arbete ledde till att dessa togs bort

UP AND OVER

En lodrätt vägg på 2.5 meter man skulle ta sig över, byggdes med Sj pallar och var 2016-2017 års sluthinder

vanliga frågor

Vi har earlybird på alla våra race första månaden därefter en prisstege ju närmare loppet vi kommer desto dyrare blir startbiljetten.

För företag/ föreningar som anmäler mer än 15 personer och vill ha en egen startgrupp ber vi er kontakta oss på info@berzerk.se eller läs mer under fliken företag.

Vår anmälningsportal är www.worldofraces.com som ni anmäler er igenom

Fullt möjligt som företag. Kontakta oss, minimum i Ert lag är två personer. Läs mer under fliken företag.

Anmälan är bindande och betalas inte tillbaka bortsett från inställt evenemang. Detta gäller även om Covid-19 stoppar våra race. Då flyttar vi framåt i kalendern, era biljetter brinner ej inne.

Du väljer själv starttid som individuell, stridspar, eller lag. Det finns 30-40 startplatser i varje startgrupp. När dessa är slut så lägger vi INTE till fler i denna startgrupp. Starterna går med 5 minuters intervall. Är Ni ett företag med många i samma lag 15-50 pers. Maila gärna in till oss på info@berzerk.se så löser vi detta åt er eller läs mer under fliken företag.

Klart Ni skall starta i samma startgrupp. Var noga med stavningen på ert lagnamn i anmälan så det stämmer överens med både stora och små bokstäver. Bestäm starttid tillsammans, anmäl er gärna samma dag.

***OBS*** Det är inte säkert att vi kommer ha anmälan på plats. Vi kommer se om detta är möjligt de sista veckorna innan start.  Säkra din anmälan genom att anmäla Er tidigt. Om vi kommer ha anmälan på plats så du hamnar automatiskt i sista startgruppen. Eventuellt tillkommer en extra avgift för efteranmälan.

Allt deltagande i Berzerk och dess kringarrangemang sker på egen risk. Berzerk (Red Serpent AB) ersätter ej kostnader i samband med skador, förlorad utrustning eller trasig utrustning. Deltagare kommer inte vara försäkrade av Berzerk (Red Serpent AB). Vill ni däremot teckna en försäkring finns flera aktörer på marknaden som tillhandahåller just detta.

Ingen återbetalning görs av Berzerk (Red Serpent AB) Har du tecknat försäkring så vänder du dig till ditt försäkringsbolag. Vi kan inte svara på försäkringsbolagens regler eller förordningar.

Du är bunden till ditt köp oavsett om du deltar eller inte. Men Ja du kan göra namnbyte, och ge bort din biljett genom att logga in på worldofraces.com och under din profil ge bort biljett/ ändra namn.

Nej. Allt ni behöver hämtas ut i samband med incheckning. 

För att vår tidtagning samt anmälningsportal skall kunna bearbeta ditt deltagande i loppet så behöver vi de uppgifter som Ni skriver in under anmälan. Vi kommer inte sälja/lämna ut information till en tredje part.

 

Genom att logga in på worldofraces.com så finner du din starttid.

Kolla skräpposten först, annars logga in på worldofraces.com kolla under din profil. Är du anmäld så syns du i startlistan eller under din profil.

Du hämtar ut dem samma dag senast 30 min innan din startgrupp startar i incheckningstältet.

Nej vi har ingen bagdrop. Tips är att lägga grejorna i bilen. 

Mer information angående respektive lopp kommer i ert informationsmail innan loppet. 

Information angående toaletter finns i informationsmailet som skickas ut innan loppet. I regel finns det tillgång till toalett i anslutning till loppet.

Våra sträckor är ofta mellan 8-9km med ca 30-40 hinder, naturliga som uppbyggda av varierande svårighetsgrad. Vi alla har olika förutsättningar och mål. Vårt mål är att se till att alla får en ordentlig utmaning oavsett om du springer, går eller kryper i mål. Ni kommer klara det, det är viljan som sätter gränserna inte vi.

Du kan anmäla någon annan om Ni har tillåtelse till det. Ni kan köpa en biljett i gåva till någon annan via oss kontakta oss på info@berzerk.se eller köp en via worldofraces.com

Tips är att åka kollektivt. Vi går ut veckan innan via sociala medier samt i informationsmailet vart parkering lättast finns, eller om vi hanterar det. Observera att där finns inte hur många parkeringsplatser som helst.

Det kommer finnas begränsad tillgång till detta. Så kom gärna ombytt dressed for success. Löparskor med terrängsula, funktionskläder eller ringbrynja. Utklädd till superhjälte eller som superskurk. Dock ej naken. Självfallet bestämmer ni själva vilka kläder ni använder för eventet.

Vi tillhandahåller inga dushar. Kan finnas duschmöjlighet i anslutning till loppet, mer information om det kommer att komma i ert informationsmail. 

Oftast kommer det finnas tre stycken under sträckan. 3km/ 5km och i målgången

Bortsett från äran så kommer alla deltagare få en medalj.

Vi kommer ha både sjukvårdare och funktionärer längs hela banan, som kommer hjälpa dig.

Du har hur många försök som helst vid ett hinder. Vid de flesta hinder kommer där finnas en straffrunda, armhävningar eller annan bestraffning om du inte klarar hindret. Detta för att ingen skall ”fuska” sig fram genom att tjäna tid på att strunta i hindret. Däremot kan du alltid be dina lagkamrater eller andra deltagare om hjälp för att ta dig genom.

1. Deltagare är skyldiga att ha tagit del av och förstått tävlingsreglerna. Arrangören förbehåller sig rätten att ändra i tävlingsreglerna fram till första start.

2. Åldersgräns 15 år. Det är fullt möjligt att barn/ungdomar under 15 kan och får springa Berzerk beroende på hur tränade dessa är, dock är vårt krav att målsman/ förälder tar ansvaret för barnets/ungdomens medverkan. Mailar oss med ett godkännande.

3. Allt deltagande i Berzerk och dess kringarrangemang sker på egen risk. Berzerk (Red Serpent AB) ersätter ej kostnader i samband med skador, förlorad utrustning eller trasig utrustning.

4. Tävlingsdeltagarna får ej avvika från snitslad tävlingsbana som är ut markerad. Görs detta kan det leda till att deltagaren diskvalificeras.

5. Vi förbehåller oss rätten att kunna ändra banan när som helst fram till tävlingsdagen.

6. Det är deltagarens ansvar att hålla sig nykter och skötsam och ej komma påverkad av illegala substanser. Arrangören har rätt att inte låta vederbörande starta om så är fallet.

7. Det är förbjudet att riva ner markeringar utmed banan. Om du skulle råka riva ner markeringar var god informera närmsta funktionär utmed banan.

8. Som deltagare bör du försöka dig på alla hinder minst en gång. Ifall du inte skulle klara av att passera ett hinder efter flera försök kan du få en straffrunda, löpning eller armhävningar.

9. Det kommer finnas papperskorgar utmed banan, respektera naturen och vår fina stad och släng ditt skräp i dessa papperskorgar.

10. Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av anmälning till evenemang. När bokning har skett är du som kund bunden av ditt köp. Anmälan och betalning är bindande. Startavgift kommer ej att återbetalas vid icke deltagande, undantaget inställd tävling.

11. Deltagare är skyldig att, efter bästa förmåga, hjälpa medtävlande som blivit skadad, sjuk eller på annat sätt är i behov av akut hjälp.

12. Under evenemanget kommer arrangörens personal att dokumentera evenemanget med bilder och film. Genom anmälan godkänner deltagaren att arrangören kan använda bilder och filmer och ljudupptagningar i kommersiellt syfte.

13. Arrangören förbehåller sig rätten att ställa in Berzerk. Då kommer deltagaravgiften att återbetalas till deltagaren. Omkostnader såsom, resor, boende etc. kommer ej att ersättas av arrangören.

14. Tidtagning sker elektroniskt med chip runt vänster fot. Deltagaren ansvarar själv för att chipet återlämnas efter målgång. Om så ej sker, kan en korrekt tid inte garanteras. Deltagaren blir ersättningsskyldig vid icke återlämnat chip. KOSTNAD FÖR EJ ÅTERLÄMNAT CHIP ÄR 250 kr

15. Målet och banan stänger tre/fyra timmar efter sista start.

16. Du ansvarar själv för att kontrollera om ett evenemang är flyttat eller inställt.

17. Force Majeure: Samt Covid-19 Vi reserverar oss för omständigheter utanför vår kontroll som exempelvis strejk, it-haveri eller väderförhållanden. Likaså krig, eller andra övermäktiga händelser som vi ej rår på. Vi flyttar våra race framåt i kalenderdatum om vår regering eller stat beslutar att vi ej får genomföra loppen pga Covid-19. Dock brinner er biljett aldrig inne, vi tar ej era pengar utan att arrangera race. Vi försöker alltid arrangera lopp med backupplaner om så krävs.

18. Det kommer bli tufft, roligt, blött och lerigt samt en go kamratskap, så klaga inte på oss om du gör din roligaste men svåraste utmaning någonsin på våra lopp.