information

Det finns många hinderbanor runtom i världen. Ömsesidigt med alla är just hinder, gemenskap och ha roligt medan man tränar funktionellt. Vi i Berzerk vill vara den första hinderbanan med en helhet och tema. Vi tänker utanför boxen vad det gäller hinderbanor genom att smälta ihop stadens historia med nutidens utmaningar.

Våra hinder

BERZERK HAR RÄTTEN ATT NÄR SOM HELST FLYTTA, TA BORT ELLER LÄGGA TILL ETT HINDER PÅ BANAN

Riggar

Freydis

Freydís Eiríksdóttir sägs enligt visa källor vara dotter till Erik den röde, samt syster till Leif Erikson enligt berättelser är freydis en stark krigarkvinna som höll linjen barbröstad och gravid mot vinlands urinvånare när de gick till attack. Freydis på Berzerk är en “low rig” där du med stark core skall ta dig till olika grepp närma marken utan röra den.

Helheim

I den nordiska mytologin var Helheim dödsriket, där varken gud eller människa kunde lämna. Över tröskeln “fallande fördärv” lämnades du i ständig kyla och svält. Helheim på Berzerk står ofta på de mest olämpliga platser och eftersträvar att efterlikna misären i Hels rike.

Ironside

Enligt legenden var Björn Ironside en Svensk “sagokung” i vikinga åldern som gjorde sig känd under namnet järnsida då han enligt sägnen aldrig skadades i strid.  Ironside för oss är 2 stycken spinnande armgångar som senare övergår till tre styckean solhjul som också spinner iväg deltagaren i den riktning hjulet sitter.

Lagertha

En av världens mest kändaste krigarkvinnor och sköldmöer Lagertha hedrar vi bäst på Berzerk i ett spektakulärt grepp hinder med sköldar och rep att ta sig igenom utan röra mark.

Rollo

Döpt efter vikingen Rollo en högst troligen norsk/dansk ärelysten krigare som slutligen blev hertig i Normandie.

Skallagrimsson

Egil Skallagrimsson var en isländsk skald, krigare och hövding, en person som verkade kunna ta sig ut genom alla situationer genom svärdet, poesi eller att skalda. Vi hade främst hans unika efternamn som inspiration när vi byggde hindret Skallagrimsson, då det består av en 3m armgång med skallar för att sedan nå lodrätta reglar med skallgrepp med ett litet fotstöd

Thulin (Landskrona)

Enoch Thulin var en svensk flygpionjär och industriledare. Mest känd för uppseendeväckande flyguppvisningar, han dog tragisk även i en av dessa i en flyguppvisning i Landskrona 1919. Hindret vi har tillägnat honom är tunnor av flygbränsle och flyg propellrar.

Wall ov heroes

Har helt och hållet med nutida historia att göra. Detta hinder är tillägnat alla hjältar som på något sätt utmärker sig och promotar Berzerk på olika sätt. Oavsett om man är utklädd eller inte så har vi byggt detta hinder med Er deltagare i åtanke

Återkommande

Ammo box carry

Under beredskapstiden i Sverige var det viktigt att flytta ammunition mellan bunkrar, ta en eller 2 lådor och flytta dem på en markerad sträcka.

Atlas stone

Rund sten i sann strong(wo)man anda för visa att ni är lämpade att utföra styrka längst med sträckan. Damer 45-56kg Herr65-80kg

Bouncing Betty

Namnet är taget från den tyska S-minan från västfronten under andra världskriget, ett fruktat vapen när de utlöses flög ca en meter upp i luften och detonerade. Vi valde att ha en hoppboll för att utlösa mjölksyra i benen och på ett fredligt sätt ta sig fram en sträcka.

Bucket OV doom

En hink med ständigt varierande innehåll skall flyttas en sträcka under domens dag

Cannonball

Känn historiens vapenskrammel under kungliga karoliners order, ta en kanonkula och spring för kung och fosterland en markerad sträcka

Climbnet

Klätternät – typiskt hinder som du ska ta dig upp och över

CRAWL in mud

Vissa av våra platser bjuder på oanade möjligheter att få en lerinpackning som kostar skjortan på en skönhetssalong, här kostar det eventuellt också skjortan att få den ren igen efter racet.

Diggin it

En stock fastkedjad i marken som du skall ta dig under

Divebomber

De riktigt modiga dyker igenom, vi andra tar oss igenom hålet i väggen

Fenris Chain

Känn Fenrisulvens tyngd med kättingen som tynger din hals spring som du hade vargar efter dig.

Mjölnir

Mjölnir – mer känd som Tors hammare, ett mäktigt vapen som räddes av Asagudens fiender. Ni deltagare rädds ej den, och skall vara värdiga att springa med Mjölnir en markerad sträcka

Monkeybar

Klassiskt hinder – ta dig förbi med armgång utan att nudda marken

Net

En klassiker bland hinderbana att åla sig, oftast utsatt vid leriga underlag.

Penalty

Vid misslyckat försök vid hinder- Följ funktionärernas anvisningar om ”straff” kan vara löparrunda, burpees eller armhävningar

Ramp

Vertikal ramp på ca 4meter med tuff lutning som ni skall ta er över

Ropeclimb

Repklättring på hög nivå, koppla fotlås och låt armar och ben jobba för ta dig upp o slå i klockan

Sandbags

Ta en sandsäck och spring markerad bana / runda flagga

Tire(d?)

Uttjänta däck kan i sann återvändningsanda kan det göras mycket med; välta däck / dra däck / springa en markerad bana eller runda en flagga, allt för skapa mjölksyra i benen.

Up and under

Precis som det låter: upp och över i asagudars ljus därefter följt av ett under på gräsrotsnivå

Water obstacle

Olika städer bjuder på olika vattenhinder samt olika djup och längder för att dig igenom

Watercannon

Vi fick nej att använda en kulspruta av kommunen så vi använde något annat minst lika effektivt.

Wolfwall

Vår högsta vägg än så länge: 220 cm att ta sig över

specialområden

Beredskapstiden (Helsingborg)

En serie av olika hinder tillägnad den militära upprustningen Helsingborg hade mellan 40-50 talet. Kryphinder i sand under taggtråd och ev beskjutning,

Bloodswamps (Össjö)

Ett extremt lerigt område med taggiga snår som sög ned folk till midjan i lera och äckel. Vi döpte området till ett passande namn och detta område existerar bara i Össjö.

BESEGRADE Hinder

BRUTALISK

Ett liknande hinder men lite snällare än Destroyern. Tog mycket plats och knäcktes

DESTROYER

Denna krävde en lastbil samt kran att få upp, hela 4.80 m högt så var det ett imponerande byggnadsverk med en diagonal klättervägg som man fick klättra över.

OKET

Man drog betongblock efter sig som ett ok i tidigt jordbruk

Open containers

Fyllda med is eller vatten, för mycket specialfordon behövde användas samt is mitt i sommaren var omöjligt att få sponsorer till plus för mycket arbete ledde till att dessa togs bort

UP AND OVER

En lodrätt vägg på 2.5 meter man skulle ta sig över, byggdes med Sj pallar och var 2016-2017 års sluthinder