Wolfman

Wolfman

Vad är Wolfman?

Wolfman är ett överlevnadslopp där din mänskliga förmåga sätts på prov mot en maskin, i evenemanget Wolfman benämns denne maskin som Wolfhunter. Som deltagare startar du innan Wolfhunter som kommer jaga dig 5 varv på en trail baserad bana. Varje nytt varv sätts du inför nya prövningar. Det kan vara kräla genom lera, bära vikter eller få en ny sträcka. Varje varv ökar svårighetsgraden något. Men du kan tjäna in tid genom att springa in snabbare än Wolfhunter med kost på din energi.

Där kommer finnas vattenstation och en viss form av vila vid varvräkningen vid varje varv. Målet är att klara fem varv och således få en komplett medalj och slutföra prövningen.

Om Wolfhunter närmar sig kommer du först höra en varningssignal, sedan få en varning med ditt startnummer om att öka tempot. Om du inte orkar kommer du bli eliminerad från tävlingen med en högteknologisk vattenpistol som skytten i fordonet har.

Extraliv

Men du kan komma tillbaka med ett extraliv. Det innebär i sann Mad Max anda att du väljer skrika Witness och spraya ”chromespray” på tänderna vid startlinjen och vilan mellan varven. Du kommer då få en sista chans att bevisa att du kan leverera statens högt uppsatta mål. All eventuell tid du skrapat ihop försvinner och du startar tillsammans med Wolfhunter och är redan märkt vid den nya varvets början.  

Idén bakom

Wolfman’s ursprungsidé är vagt baserat på Steven Kings roman Marathon marschen. Där ungdomar i en postapokalyptisk framtid behöver gå framför ett militärt fordon ett visst antal mil för att klara livhanken. Gå eller dö!

Namnet Wolfman

Wolfman är samlingsnamnet som inkluderar både woman/man och wolf. Vargen har alltid varit vår vägledare och vår logotyp. Wolfman handlar om att bli jagad av en sk Wolfhunter. Oavsett hur du gör kommer denna best ALLTID vara snabbare, starkare än dig. Så håll din cardio på hög nivå.

Temat bakom

Som deltagare är du uttagen för den årliga utmaningen av en fiktiv global stat med totalitär auktoritet. Med krav från den nya världsregeringen vidtar Sverige kraftfulla åtgärder för nationens bästa. Sanktionerat av vår regering så mobiliserar vi tillsammans för att stoppa rådande klimatkris och överbefolkning med dess problem – (med andra ord) Dig!

Som stolt medborgare så överlever du, vid misslyckande är du inte längre ett problem för staten, välfärden eller en börda för dina kamrater.

-Wolfman – Run or die