Berzerk 

Spring Helsingborgs Historia är tillbaka med sin fjärde upplaga den 20 juli 2019. Berzerk IV är ett upplevelsebaserat lopp där vi sätter fokus på upplevelsen för alla våra deltagare genom att mixa stadens historiska händelser med nutidens utmaningar genom sträckan. Det är ett lopp som kan upplevas av hela familjen, elit som soffpotatis.

 

9 kilometer genom Helsingborgs historia med adrenalinhöjande inslag från 1710 – slaget vid Helsingborg. Du kommer springa under beskjutning, höra kanoner avfyras från Karolinernas armé medan du tar dig igenom hinder i din väg.

Beredskapstiden under andra världskriget låter dig utmana din kropps smidighet och uthållighet, och vikingatiden lämnar ingen oberörd när de beryktade vikingarna står mellan dig och målgången. Inget räds en viking. Vad räds du?

Berzerk kommer ge dig en unik upplevelse du sent ska glömma. Vem vet om 2019 är det år medeltiden kommer tillbaka till Helsingborg ?

ANMÄLAN

Nytt för 2019 är anmälningssystemet Muddest som ger oss en intressantare resultatbild med statistik, digital medalj med mera att spara och visa för andra. Självklart kommer deltagaren även belönas med våra särpräglade trämedaljer med ny design 2019 vid målgång.

Anmälan till Berzerk gör du via Muddest där du måste vara reggad för att göra anmälan. Men det går snabbt, dessutom kan du även lägga till fler medlemmar i ditt lag, som också varit grymt efterfrågat. Likaså kan du som förälder lätt administrera ditt barns konto där.

Anmälningskuverten går sedan att hämta ut dagen innan eventet samt på plats under eventdagen.

SOFFPOTATIS, VARDAGSMOTIONÄR ELLER ELITIDROTTARE?

Oavsett om du tar dina första löparsteg i ditt liv eller springer på elitnivå är Berzerk absolut något för dig!

Banan och hinder är anpassade för att passa dig oavsett vilken nivå då är på. Hinder byggs på ett sätt som gör det möjligt att klara av dem på ett ”enklare” eller ett mer avancerat sätt.

Skulle det dock vara så att något hinder ändå är för utmanande gör man istället armhävningar, burpees, sit-ups eller dylikt som kompensation innan man springer vidare.

STRÄCKAN OCH HINDER

Banan kommer vara ca 9 km lång och innehålla närmare 40 utmanade, unika och nervkittlande hinder.

Du kommer ta dig över eller under Vattenhinder, Vikingarnas sköldvägg, springa genom eld, lera och krutrök, till dånet av musköter och kanoner.

TEAMBUILDING FÖR FÖRETAG OCH FÖRENINGAR

Berzerk ger stora möjligheter för människor i större grupper att utvecklas samt öka sammanhållningen och ta sig över hinder som ett lag. Självklart går det bra att anmäla sig med faktura och nytt för i år är att springa Berzerk är avdragsgillt för företag. (Källa skatteverket- se lagtävlingar motionslopp)