Nyheter från Berzerk’s varglya

Nyheter från varglyan!
Sakta men säkert börjar mörkret och planeringen falla på plats inför Nightwolf 2.0. Det kommer bli spännande för både Er och oss vad som lurar i skogarna.
 
Nu har mailet ang specialtröjan för Berzerk V edition skickats iväg (denna gången verkar det kommit fram.) Vi har fått många frågor nu angående deltagare som inte haft en chans att införskaffa “Special V edition” T-shirten. Så därav så har vi lagt upp denna episka tröja på vår Muddest.com shop.
 
*Denna tröjan kommer enbart ligga uppe till 30 september 2019* Sen kommer den inte tryckas med. Den som tar chansen, att få en unik vargpäls har chans nu. (Utskick på denna tröjan är i oktober – november.
2020 tar vi steget in att minska engångsartiklar och avskaffar plastmuggarna på våra race. Så vi trycker istället upp en hållbar 25cl hopfällbar mugg som ni kan använda överallt. Vill ni hellre springa med ölstop, mjödkrus. vattenflaska, eller en camelback så kommer det också vara tillåtet självklart.
 
Likaså har våra patcher anlänt. Krigare som synts och skådats och på olika sätt promotat vargkulten kommer belönas med en Berzerk patch.
 
Vi önskar Eder alla en fin höst och vinter fullproppad med nyheter från vargens käftar.

Berzerk V edition 2020

12 % slutsålt på 7 dagar inför 2020. Detta slår utan tvekan alla våra rekord så här långt  En fantastisk vargflock som byggde och krigade inför loppet tackar eder alla.

Vi får en del frågor om vad som är ändrat för år V (2020). Mestadels står i informationen här uppe. Men vi kan göra lite förtydliganden…

Det som står här nedan är vad vi VILL utföra. Det är inget vi lovar eller ristar i sten än så länge.

När vargstormen har lagt sig kommer vi från och med imorgon börja springa den nya sträckan och rekognosera terrängen inför år V. Den ämnar bli mellan 8.5 -10 km lång beroende på utformningen. Vi vill gärna sätta ihop start och mål på samma ställe.

BERZERKER CLASS

–> En ny utmaning “Berzerker class” kommer vi att applicera efter sondering av sträckan.. (Dessa biljetter är inte uppe för försäljning än.) Kommer starta innan Berzerk regular 18 juli 2020.

Målet är att alla som älskar pressa sig till det yttersta skall få chans att göra detta. Sträckan kommer antagligen vara 2 varv mellan 16-21km. Dessutom MÅSTE man klara “challenge lane” hinder. Funktionärerna kommer vara mycket hårdare för denna klass än regular som mest innebär att uppleva loppet som skoj och utmanande så kommer “Berzerker class” kännas som en pina och en utmaning få personer ens vill anta. Vi kommer leta efter en sponsor med prispengar för detta, samt andra härliga attribut som gör historien tuffare än någonsin.

Är man redan anmäld till regular så går det att byta över när klassen läggs upp.

TVÅ DAGARS EVENT

–> Vi siktar på två dagars event med ett renodlat barnlopp på söndagen. Det är ämnat för barn mellan 7-12 år. Självklart som detta år är det tillåtet att springa med sina barn i “regular” Berzerk. Vi har även planer för en teamsprint 2vs2 på söndagen. Men åter igen, inget bekräftat än. Allt beror på populariteten av Berzerk V samt hur många anmälda vi har efter en viss tid.

Därför är vi över öronen glada att så många anmält sig tidigt i år. Det ger oss en grund att stå på inför 5 års jubileum.

BILJETTPRIS SAMT KÅSA + T-SHIRT

–> Sista förtydligandet är biljettpriset och “kåsa”. För en biljett till regular kostar det just nu 495kr. Förutom i Startgrupp 1, 3 och 5 de kostar 595kr. Dessa inkluderar dock vår specialtröja i funktionsmtrl inför 2020 samt en hopfällbar gummikåsa. **Nuvarande pris höjs 100 kr 1 augusti 2019.**

ÖVRIGT

Vi kommer INTE ha plastmuggar 2020. Vattenstationerna kommer “sleva” upp vatten i era personliga kåsor/muggar.

Varför vi gör så?
Rent arrangörsmässigt samt miljötänk är det en mardröm att köpa in ca 1800 engångsplastmuggar som slängs direkt efter loppet, då är det bättre att varje löpare har med sig sin personliga kåsa/mugg som man lätt kan ha i fickan.

Sign up görs via Muddest.com samma länk finns nu uppdaterad på vår hemsida berzerk.se/anmalan

Berzerk IV – SOLD OUT

God morgon kamrater

Vi får just nu enormt mycket mail, samtal och förfrågningar via sociala medier om biljetter till Berzerk IV imorgon. Det är slutsålt. Vi tackar ödmjukast för ert stöd till vargkulten och dess best till bana vi skapat i år.

– Vår standard har alltid varit ett visst antal startplatser, vi vill vara ett exklusivt annorlunda race. De mest beslutsamma skaffar en biljett tidigt, tränar, krigar, och blir privilegierade för hårt arbete.

– Alla våra medaljer är handgjorda, som så mycket annat i Berzerk, där ligger enormt mycket slit bakom att arrangera ett lopp, likaså medaljerna. Så därför kan vi inte bara trycka upp nya.

– I år kommer vi kontrollera att alla har chip innan starterna, och i mål. Inget chip i målgång – ingen medalj – såvida man inte har tappat det och kan bevisa sitt startnummer i Muddest.

Så finns det INGEN chans att springa loppet för sista sekunden löpare?
– Jo efter sista starten gått 12.10 kommer vi kunna se vilka personer som inte dykt upp / fått förhinder och inte hämtat sina startkit. Ni kommer få starta sist i vår eftertrupp. Info och eventuella startkit detta löses på plats och inte förrän sista startgruppen har gått av stapeln.

Vi ses på Henry Dunkers plats – (som inte är samma som Dunkers kulturhus – förtydligande för Er som inte bor i Helsingborg=)

Varmt välkomna till Berzerk IV upplaga, önskar hela Team Berzerk

STARTINFO 2019
 
God dag alla krigare. Vi har växt ifrån vår gamla startplats. Med 600+ löpare så har vi flyttat starten till Henry Dunkers plats ca 200 m ifrån Dunkers kulturhus. Se kartan här under
 
STARTOMRÅDETS ÖPPETTIDER FÖR INCHECK OCH TIDTAGNINGSCHIP UTHÄMTNING
Fredag 19e juli mellan 17.00-19.00 Henry dunkers plats
Lördagen den 20 juli öppnar vi startområdet från kl 9.30 – 12.30 Henry dunkers plats
 
Vi har INGEN bagdrop på startområdet utan det finns skåp och WC i källaren på Dunkers kulturhus.
 
Ni får lättast ut ert startchip genom att säga ert startnummer och namn. Visa ID så funktionärerna i incheck kan verifiera att det är du. alternativt telefon /papper som visar att ni köpt en biljett. Detta startkit ligger där chip/kardborre. Fäst detta runt fotleden (ej handleden, då får ni inget resultat) Bortappat chip debiteras med 250 kr. Så lämna gärna dessa i målområdet.
 
STARTNUMMER/ STARTGRUPP?
Logga in på ert Muddest.com konto så ser ni både startnummer och startgrupp under profil.
 
BAGDROP / TOALETTER / TRAFIK
Skåp för förvaring finns nere i källaren på Dunkers kulturhus, Finns även toaletter där. WC finns även närma Drottninggatan längst upp till höger på bilden. Alternativt lämna era grejor i bilen i parkeringsgaraget. De gör fortfarande omfattande vägarbeten i staden, där är mycket trafik och förseningar, så var ute i god tid.
 
MERCHANDISE:
Vi har fixat 150 högkvalité tröjor med olika färg. Går lättast att köpa med swish på plats, ELLER (gärna inte) kontanter. Det är INTE säkert vi har kortläsare på plats TYVÄRR. Kom gärna i tid fixa det innan er start.
 
Celsius&Fast: Kommer finnas på plats med nya smaker och annat trevligt
Likaså Meihem workout kommer ha försäljning. Eventuellt några ungdomar med UF företag kommer för måla lite krigsmålning.
 
UPPVÄRMNING av episk rang! Race day 20/7
Kl 10.30 -10.40 kommer Mr Meihem, utsmyckad med runor och genomsyrad av gudars kraft hålla i uppvärmningen för Berzerk. Detta kommer bli allt annat än en vanlig uppvärmning och vi släpper lös vår egen Fenrisulv över bifrost med vrål så höga att Oden själv hör era skri i gudarnas boning.
 
STARTTIDER
På grund av rekord antalet anmälda har vi flyttat fram loppet 5 minuter för att förbättra startgrupp 2
 
Elit startar 10.55.
Startgrupp 1: 11:00
Startgrupp 2 blir uppdelad i två grupper en som heter Startgrupp 2 och en som heter startgrupp 2 team.
 
Startgrupp 2 startar 11:05
Startgrupp 2 team 11:10
 
Detta för behålla 30-40 pers per startgrupp och minska trängsel och köer. Annars är det samma som innan.
 
**För att se ERT startnummer och ER starttid logga in på Muddest.com Har ni tappat bort lösenord skriv in det i bortappat lösen funktionen, mejla inte oss då vi inte kan hjälpa er med detta.
 
ÖVRIGA FRÅGOR
Ber vi er titta på vår uppdaterade hemsidan FAQ
 
”RADIOTYSTNAD”
Vi kommer börja bygga Helsingborgs historia den 15e juli, och kommer på så sätt att träda in i ”radiotystnad” detta innebär vi kommer inte svara på frågor, mejl och dyl. Alla info skall finnas ute innan dess, via hemsidan och sociala medier, bland annat vanliga frågor som finns på hemsidans FAQ
Vi kommer INTE flytta/ändra deltagare till andra startgrupper efter den 15e juli Era startplatser/grupper finner ni på muddest.com Det är ERT ansvar att hålla koll när ni anmälde er, likaså att ta med ID och anmälningspapper till vår incheckning.
 
 
Tack för ert förtroende och av himlen av vårt hjärta att låta oss skapa ett hinderlopp i historiska Helsingborg.
Hövdingen: André Mollestam
Ulven: Johnny Svensson
Legionären: Fredrik Olsson
Alfahonan: Sarah Andersson
Vår Art director och konstnären: Erika Ralfsson
 
+ Team Ankaret/ Terminator Crew / Thomas Jansson – GDL Alla sponsorer. Med många fler involverade föräldrar, släkt vänner, vänners vänner, föreningar, sambos, företag och alla ni deltagare som ständigt promotar och hjälper oss nå vårt mål som Sveriges säregnaste och mest unika lopp.

Snart dags för Berzerk IV edition

Nya hinder, nya krigare som vill mäta sitt pannben på en 9km sträcka genom Helsingborgs stad. Vi ser fram emot detta året med nya utmanande hinder, nya fantastiska sponsorer och gamla som Filborna Arena, Celsius och FAST, Optimera – Klippan, Forzab Hästtrailers, Ängelholms stängsel. Alla dessa kommer ha sitt utmärkande hinder längst med banan. Oavsett om det är soldat på häst som jagar er, eller ni möter ett tufft styrkehinder eller ett tekniskt hinder så är det tack vare dessa frikostiga samarbetspartners som gör Berzerk till det som det skall vara.

Roligt ! Varierande! Innovativt och tufft.

Tillsammans skapar vi en hinderbana som inte finns någon annanstans i Sverige. med er löpare som hjälp kommer vi ha ett helt underbart evenemang om snart en månad i Helsingborgs stad.  Vi välkomnar även två nya hinder Celsius riggen som kommer vara ett avslutande tekniskt hinder. Samt Mjölnir – Hammaren av gudars kraft sponsrat av Ängelholms stängsel. Den kommer väga in på dryga 20-25 kg och bli ett särpräglat hinder som bara existerar hos oss på Berzerk såklart.

Optimeras – Wall of heroes kommer växa sig större med fler väggar och nya motiv. Samt massor av andra utmaningar kommer ni förstås möta på den dryga 9 km långa sträckningen av Berzerk IV.

Väl mött i sommar krigare / Vargflocken

Info angående Berzerk t-shirts

Hej krigare !
Följande information är skickat till er via mail, som vi hoppats ni har fått. Annars läs igenom här och skicka till oss på info@berzerk.se
Var god läs igenom noga angående storlek samt HUR vi kommer skicka tröjorna till er.
 
Vi i vargflocken känner oss grymt privilegierade att redan ha över 100 personer på startlinjen till nästa år. Det är också därför dessa 100 röda T-shirts enbart kommer vara till våra främsta krigare i fronten, nämligen Ni.
 
Vi kommer så fort som möjligt trycka alla T-shirts med rätt storlek samt modell (Herr/Dam)
Sista dag för att skicka in sin storlek och adress är 2018-11-16 kl 23.59. Sen går tröjorna i tryck.
 
*T-shirten för både dam och herr kommer ha en tight passform, trivs ni inte med det så välj en större storlek än ni kanske brukar ha.
 
*Märket är fruit of the loom och tröj-modellen heter valueweight fit eller lady fit.
 
 
*Det vi behöver av Er är följande: svara på detta mailets frågor här under. Svar skickas till info@berzerk.se med följande uppgifter innan vi kan skicka er T-shirten
 
Storlek på T-shirten:
Dam eller Herr:
 
För och Efternamn:
Gata:
Stad/by:
Postkod:
 
Sista dag för att skicka in sin storlek och adress är 2018-11-16 kl 23.59. Sen går tröjorna i tryck.
 
Vi kommer såklart göra allt för att leverera tröjorna så snabbt vi kan. Men ingen leverans kommer ske innan 1 december.
 
Allt det bästa / Vargflocken och teamet bakom Berzerk

Tack alla Nightwolves !

Nyheter om Nightwolf samt om Berzerk OCR 2019 (längre ned)

Stort tack till 117/120 anmälda deltagare till Nightwolf, ännu större tack till Tykarpsgrottan som lät oss göra premiären av succén Nightwolf. vårt första trail i Hässleholms skogar, med grottan som start och massa hemskheter kring den ca 9km långa sträckan i mörker.

Precis som ni löpare gav vi ned själ o hjärta för att skapa ett så utmanande och upplevelserikt lopp som möjligt. Vi kommer garanterat göra om det 2019. En stor artikel om detta publicerades i Kristianstadsbladet. Tyvärr betalartikel, men rolig läsning för Er deltagare och för oss arrangörer.

Andra nyheter är att vi kommer avsluta vår early bird med T-shirts den 4 November. Så se till att vara anmälda till Berzerk innan dess, då är även du som deltagare med i utlottningen av 10 Berzerk löparmössor. Tröjornas design ser ni här under, de trycks bara inför loppet och kommer inte tryckas igen.

När vi stänger anmälan till gratis T-shirts 4e november så kommer vi även gå ut med våra officiella startgrupper. 30 personer i varje startgrupp med start vart 5e minut. Detta kommer ni kunna ändra själv mycket simpelt på www.muddest.com 

Så det är bara logga in på muddest runt den fjärde november, gå in på Berzerk OCR så ser ni att vi har aktiverat att det är möjligt att ändra sin starttid.

Andra saker som vi kommer ändra på är hemsidans design under höst/vinter. Den skall bli mer levande och enklare samt försöka utöka en webshop med Berzerk’s varumärke och våra sponsorers kläder och liknande produkter.  Så det kommer bli hur grymt som helst.

Andra trevliga nyheter är följande:

Nya möten, och nya lopp planeras i varglyan, vi jobbar alltid med upplevelsen i centrum och hoppas såklart ni älskar våra galna upptåg. Vi hoppas även ni har sett vår race recap på berzerk 2018 som ligger uppe på vår facebook.

Med det tackar varghövdingen eder alla, nya som gamla veteraner och önskar alla en trevlig Halloween.

SOLD OUT

Sold Out Berzerk III edition

500 löpare, 500 krigare, 500 som kommer uppleva stadens historia. Tillsammans gjorde vi det, uppnå tredje årets mål med ca 40 hinder  9km genom staden Helsingborg historia. På måndag 16 Juli stänger vi anmälan. Varför? För vi har beställt ex antal medaljer, ex armband och vill inte tumma på upplevelsen för deltagare med köer i hinder osv. Det skall flyta på, och varje år har vi ökat antalet deltagare. Vilket kräver fler funktionärer, och fler uppoffringar för upplevelsens skull.

INFO MEJL

Kommer ut till ELIT samt Motionärer under denna helgen. Informationen ni kommer får är lika denna, som står i texten under

“Radiotystnad”

Detta kommer utan tvekan bli Berzerk’s svåraste utmaning för både oss organisatörer och för Er löpare. Fler hinder, längre sträcka, mer att jobba för, mer att utmana sig med. Vi kommer börja bygga Helsingborgs historia den 16e juli, och kommer på så sätt att träda in i “radiotystnad” detta innebär vi kommer inte svara på frågor, mejl och dy Alla info skall finnas ute innan dess, via hemsidan och sociala medier, bland annat vanliga frågor 

Vi kommer INTE flytta/ändra deltagare till andra startgrupper efter den 15e juli Era startplatser/grupper finner ni här, det är ERT ansvar att hålla koll när ni anmälde er, likaså att ta med ID och anmälningspapper till vår incheckning

Incheck

Fredagen den 20/07 Fredagen innan loppet mellan 17.00-20.00 på hotell comfort Gasverksgatan 11, 252 25 Helsingborg ta med ID och anmälningspapper till vår incheckning 

Lördagen  21/07 RACE DAY Öppning startområde kl: 9.30, ta med ID och anmälningspapper till vår incheckning framför Dunkers Kulturhus.

Toaletter/ Skåp / Förvaring

Där finns toaletter på Sundstorget, där finns även toaletter samt skåp för förvaring en svensk 10 krona krävs i pant, nere i Dunkers kulturhus källare. Annars går det utmärkt att förvara sakerna i er bil om ni parkerar den i Garaget under startområdet.

Parkering

Parkera antingen på sundstorget i garaget precis intill startområdet ”15 kr timmen”. Eller ställ bilen vid målgången uppe på Nicolaiskolan. Observera att där finns inte hur många parkeringsplatser som helst.

För er som inte anmält er.

Där kommer finnas några extra platser då vi flyttar eliten till deras starttid 11.00. Men anmälan måste göras innan den stängs 16e juli. Vi vet än så länge INTE om vi kommer ha efteranmälan vid start den 21 juli.

Övriga frågor

Ber vi er titta på den uppdaterade hemsidans FAQ

I år gör vi Berzerk till den visionen vi drömde om 2016. Kavalleri, kanoner, vikingar, krutrök och hinderbana till den bästa upplevelsen någonsin.

Tack för ert förtroende och av himlen av vårt hjärta att låta oss skapa ett hinderlopp från hjärtat av Helsingborg.

Hövdingen: André Mollestam

Ulven: Johnny Svensson

Legionären: Fredrik Olsson

Alfahonan: Sarah Andersson

Dödsgudinnan och konstnären: Erika Ralfsson

Med många fler involverade föräldrar, släkt vänner, vänners vänner, föreningar, sambos, företag och alla ni deltagare som ständigt promotar och hjälper oss nå vårt mål som Sveriges säregnaste och mest unika lopp.

 

Startplatserna börjar ta slut inför Berzerk 21/7

Vargen växer och vi vill åter igen gå ut med information att vi inte har hur många platser som helst i detta eminenta slag där vi bjuder in Europas finaste krigare. Varför ? Vi är en liten organisation som med tid har successivt ökat med hjältar som gör allt för loppet. För att ni deltagare skall ha den maximala upplevelsen så har vi beslutat medan vi är i uppbyggnadsfasen att ha ett visst antal platser och ett visst antal biljetter. Vi tummar inte på Er upplevelse och skapar hellre något helt unik från grunden. Ni deltagare som väljer vårt lopp skall få ett race med minimala kötider och maximal upplevelse=)

11.00 Få platser kvar ELIT
11.05 slutsåld
11.10 slutsåld
11.12 2 platser kvar (OCT Halmstad)
11.15 slutsåld
11.20 3 platser kvar (Danish Viking)
11.25 slutsåld
11.30 slutsåld
11.32 19 platser kvar (Meihem Workout)
11.35 slutsåld
11.40 15 platser kvar (Filborna Arena)
11.45 9 platser kvar
11.50 18 platser kvar
12.00 21 platser kvar

170722 Berzerk
Foto: Rickard Nilsson
© Rickard Nilsson Bild AB

*Man kan såklart anmäla sig till de startgrupperna med namn, de är Big teams, med många deltagare från samma förening/Företag eller lag. Där kommer flyttas vissa platser, som ger andrum för extra platser.

Men vänta inte för länge, risken finns att du missar det stora slaget, ditt namn försvinner i sanden och mossa växer över dig. Ingen kommer ihåg de som inte deltog.

Förra året deltog 453 löpare kontra premiären med 272st löpare. Vi jobbar hela tiden på förnya loppet, men behålla upplevelsen i absolut centrum med Helsingborgs mest intressanta historiska händelser.

I år består banan av 40 hinder och 8-9km löpning på varierad sträcka och underlag, styrkehinder, greppstyrka och teknik i en fin komplott som bara finnes på Berzerk. Vår nya huvudsponsor CEP tillsammans med Filborna Arena och Optimera har sett till att vi kan utveckla banan enormt i år. så varmt välkomna med Er anmälan på www.berzerk.se/anmalan

Touren är tillbaka

Hej vänner och krigare, vi är nu lite över 200 anmälda krigare anmälda till Berzerk 2018. Loppet kommer bli det mest spektakulära i vår korta historia, men ett treårsjubileum är värt att fira med 40 hinder, lite längre trail och nygamla samarbeten.

Ultimate Tour, där fyra olika arrangörer samarbetar för att skapa den ultimata upplevelsen för deltagarna är tillbaka, och det med prispengar…

Vi ser såklart positivt på detta, då vi går över gränserna för att skapa en fantastiskt upplevelse för våra deltagare, men framförallt ser vi det som en rolig upplevelse att fyra mindre lopp kan samverka för att skapa detta. Dessa fyra lopp är Ultimate OCR, 28 April Berzerk, 21 Juli Mudlife 28 Juli och Uppsala Survival 30 September

Vi har även via nstagram visat ett av våra nya hinder kanonkulan. Det är Atlasstenar på ca 20kg + där kommer större storlekar=) Dessa kommer såklart ligga vid Pålsjö slott där slaget om Helsingborg ägde rum, och ni deltagare skall få kriga Er igenom ett tuffare slag än någonsin tidigare, mot krutrök, kavalleri, kanonskott och ett fartfyllt område.

Så varmt välkomna att återuppleva historiens hårda vingslag krigare!

De första startgrupperna är helt slutsålda, missa inte er plats iden främre hären krigare !

Anmäl Er idag