Wolfman

2024-04-27

Vad är Wolfman?

Wolfman är ett överlevnadslopp där din mänskliga förmåga sätts på prov mot en maskin, i evenemanget Wolfman benämns denne maskin som Wolfhunter. Som deltagare startar du innan Wolfhunter som kommer jaga dig 5 varv på en trail baserad bana. Varje nytt varv sätts du inför nya prövningar. Det kan vara kräla genom lera, bära vikter eller få en ny sträcka. Varje varv ökar svårighetsgraden något. Men du kan tjäna in tid genom att springa in snabbare än Wolfhunter med kost på din energi.

Där kommer finnas vattenstation och en viss form av vila vid varvräkningen vid varje varv. Målet är att klara fem varv och således få en komplett medalj och slutföra prövningen.

Om Wolfhunter närmar sig kommer du först höra en varningssignal, sedan få en varning med ditt startnummer om att öka tempot. Om du inte orkar kommer du bli eliminerad från tävlingen med en högteknologisk vattenpistol som skytten i fordonet har.

FAQ VARGVANDRINGEN

2023-10-14

Tykarpsgrottan Tykarp 7169, 281 92 Hässleholm

Incheckning sker i sekretariatet vid Tykarpsgrottan. Vargvandringen är en upplevelse för hela familjen stora som små, men vargvandringen är inte en tävling så nummerlappar delas ej ut för detta evenemang. Däremot får alla deltagare ett diplom för ha avklarat vandringen.

Starttid 10.00 och 10.45. I varje grupp följer två erfarna vandringsledare med från Hässleholms vandrings sällskap.

Finns i start/mål området hos Tykarpsgrottan.

Vi bjuder alla anmälda på både medalj, festis, frukt och någon sötsak.

Kommer såklart finnas på plats vid start och målområdet.

4 km. Terrängen varierar och inkluderar betesmark, granskog och grusvägar. Det är ej möjligt att avbryta promenaden. Vargvandringen beräknas ta mellan 1/ 1-½ timme

Lämpligt för barn 6 år och uppåt, barn deltar i sällskap med vuxen. Ej lämpligt med barnvagn, crosscountrybarnvagn kan gå. Hundar är tyvärr ej tillåtna.

Kläder efter väder, oömma skor och utrustning gärna en vattenflaska.