PROVA ETT OFÖRGLÖMLIGT EVENT

Trailwolf och Nightwolf är Berzerk’s satsning på upplevelsebaserade skogs lopp i skånes vackraste skogar under dagen.

Men skymningen faller snabbt och blir till Nightwolf när mörkret anländer, då förvandlas sträckan till de mörkaste skogar med skånska sägner som väver in skräck i dess element kring sträckan deltagaren skall springa. Nightwolf är uppbyggt på människans ständiga rädsla för mörkret och vad som finns bakom varje rot och sten. Kanske är där något, kanske inte, alla deltagare kommer få sin egen upplevelse i mörkret.

Där kommer finnas totalt fyra sträckor med olika längd.

Två sträckor under dagen 9-11km respektive 19-21km, dessa två sträckor spegelvänds under kvällen, varav den långa på både dag och natt involverar något så coolt som en zipline (linbana) mitt i loppet. Denna är givetvis frivillig att göra, men att susa iväg 400 meter mitt under ett dags eller kvällstrail är ju bara för coolt att missa.

VARGVANDRINGEN

En väsenvandring i skog och mark

Varmt välkomna till Berzerk’s Vargvandring. Vår första väsenvandring för hela familjen. Mitt på ljusa dagen vandrar modiga barn och deras föräldrar in i de trolska skogarna. Skogen är magisk, mossan mjuk, väsen ylar och gruvfruar samt skogsrår visar sig för dem som vågar sig ut på vandringen. Vissa väsen är vänliga, andra nyckfulla. De smyger fram ur mytologins och sagornas värld. Kanske får ni höra en melodi eller sång från skogen, se en lykta med fladdrande ljus och få rådet att akta er för bäckahästen.

Mitt ute i trollskogen så stöter ni ihop med troll och deras skatter. Som tur är trollen snälla och bjuder på barn och vuxna på fika.

Välkomna med hela familjen på en spännande väsenvandring i det natursköna Tykarp. Vi går på stigar, grusvägar, genom betesmarker och vackra skogar.

Night Wolf

For the trail is dark and full of terrors.

För dig som vill ha en upplevelse och en utmaning utöver det vanliga rekommenderar vi istället att springa banan när det är mörkt i form av Nightwolf.

Nightwolf är uppbyggt på människans ständiga rädsla för mörkret och vad som finns bakom varje rot och sten. Kanske är där något, kanske inte, alla deltagare kommer få sin egen upplevelse i mörkret.

KVÄLLSLOPP 9-11KM
En kortare sträcka genom skogens mörker. Du kan springa tillsammans med en löpkamrat (ni måste ha samma teamnamn, glöm ej detta, annars springer ni ensamma). Detta är nytt för i år då Nightmare kommer erhålla andra regler. Vi uppmanar dock alla löpare att springa ensamma för bästa effekt. Sträckan går genom grottor, förhäxade åkrar,magiska skogar med ständig lockelse av mörkret.

NIGHTMARE 19-21KM
Ett längre och tuffare trail där du efter ett antal kilometer kommer ledas in på en mer teknisk och tuffare trail, vålnaderna kommer vara aggressivare, du kan bli helt blöt, ha eventuella tekniska prylar såsom mobiltelefon i vattentät påse. Det är enbart tillåtet att springa ensam, varje löpare lottas ut i starten vilken tid de får inom respektive startgrupp.

Sträckan kommer vara både mörkare och mentalt påfrestande. Detta är INGET man anmäler sig till om man inte vill uppleva skräck eller ensamhet och totalt mörker.

Trail Wolf

For the trail is beautiful and full of light.

Trailwolf startar mitt på ljusa dagen, du springer själv eller med kompisar på en fantastisk snitslad trail och tar dig i mål innan skymning (förhoppningsvis). Banorna går genom skånska skogen omgivna av skog och natur.

DAGSLOPP 9-11KM
Ett kortare lopp under dagstid. Njut av sagolika miljöer och spring själv eller med kompisar för att utmana dig själv.

DAGSLOPP 19-21KM
Där kommer enbart finnas zipline (alltså linebana på den långa sträckan, ej den korta) Den långa sträckan har också tuffare och mer tekniskt trail med våtmarker.

Ha eventuella tekniska prylar såsom mobiltelefon i vattentät påse.

EXKLUSIVA

BOENDEPAKET

Nu kan vi erbjuda fördelaktiga rabatter på boende för er som behöver boka hotell i samband med evenemanget.

Boendepaket Hotell Statt
Med rabattkod NIGHTWOLF får alla deltagare och eventuella familjemedlemmar 15% rabatt på logi och frukost hos Hotell Statt.

Boendepaket Rallarhustrun
Rallarhustruns veranda och logi erbjuder alla deltagare och medföljande 20% rabatt när du bokar boende under Berzerk Trailwolf eller Nightwolf 2023. Ange koden BERZERK när du bokar så dras rabatten av automatiskt.

EVENT MEDALJER

Vi är glada att få presentera våra unika medaljer som ett erkännande av ditt engagemang. 
Dessa symboler representerar den gemenskap och det äventyr du delar med andra deltagare.

VARGVANDRINGEN

TRAILWOLF

NIGHTWOLF

TRAILWOLF/NIGHTWOLF

Allt Avklarat - TRIFECTAN

faq nightwolF 2023/2024

2024-10-12

Tykarpsgrottan Tykarp 7169, 281 92 Hässleholm

13.00 för Trailwolf samt Nightwolf för de som springer båda loppen

För enbart anmälan till Nightwolf gäller 17.00 för nummerlappsutdelning

Trailwolf 19-21km gemensam start 14.30 

Trailwolf regular 9-11km gemensam start 15.00

Nightwolf Nightmare 19-21km Startgrupper från 18.00 -19.10

Nightwolf regular 9-11km Startgrupper från 18.30 – 20.10

Finns i start/mål området hos Tykarpsgrottan.

Finns i start/mål området hos tykarpsgrottan.

Kommer såklart finnas på plats vid start och målområdet.

Kort sträcka dag och kväll är 9-11km med varierande underlag, mestadels skogsmark. Lång sträcka är mellan 19-21km och har zipline som möjlighet

Hela banan kommer vara utmärkt med reflexer och snitsling under både natt och dag. Så det är upp till dig och din självbevarelsedrift att överleva. Sträckan är spegelvänd under kvällen 

Vi ämnar att ha chip och digital tidtagning på alla våra race, för att kunna ha detta krävs minst att 250 personer anmäler sig då det kostar väldigt mycket. Når vi ej upp till detta så kommer manuell tidtagning ske.

Obligatorisk, ingen mobiltelefon, ingen ficklampa utan en pannlampa gäller för Nightwolf, ta dock en lampa som inte lyser som en fyr alltså gör natt till dag. Detta förstör för andra deltagare och dig själv.

Under dagen kommer vi ha funktionärer som vägvisare samt vid vattenstationen, annars är ni själva och följer vår snitsling.

Under kvällen kommer dolda funktionären finnas längst sträckan och osedda kommer de skåda din nummerlapp och registrera om ni springer tillsammans till nästa funktionär, sker detta så är båda nummer diskade från medaljlistan.(GÄLLER ENBART NIGHTMARE)

Självklart är det tillåtet att springa om en annan löpare, och hjälpa andra deltagare om någon trillat eller fått kramp/ liknande. Loppet genomförs själv för bästa effekt.

Finns efter ca 5-6km samt 13-16km. Vi rekommenderar deltagare som springer de långa sträckorna att ta med eget vatten.

 

ÖVERSIKTS KARTA

 • Incheckning:
  Registrera dig och få allt du behöver här.
 • Merchandise:
  Upptäck vårt utbud av souvenirer och evenemangsprylar.
 • Start/mål Trailwolf:
  Platsen där Trailwolf-äventyret börjar och slutar.
 • Samlingsplats startgrupper Nightwolf-Vargvandring:
  Träffa dina medvandrare här om du deltar i Nightwolf eller Vargvandring.
 • Start Nightwolf:
  Startpunkten för Nightwolf-upplevelsen.
 • Mat:
  Njut av läcker mat och dryck här.
 • WC:
  Bekväma toalettutrymmen finns här.
 • Grillplats:
  Om du vill grilla något gott, här är platsen.
 • Parkering:
  Rymlig parkering för ditt fordon.

KONTAKTA OSS

Vill du veta mer? Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar.