Elit i Berzerk = Berzerkerclass / Alpha Sprint

Ärade krigare, vi gick ifrån tänket med ”elit” som en grupp som skulle starta före alla andra 2020 när allt är rent och ”enkelt”. Vi tyckte detta är långt från att kalla sig elit. Så vi ändrade klassen så den är öppen för alla, baseras på styrka, kondition samt uthållighet vilket innebär dubbel sträcka på våra race. Så man kommer få planera sina energidepåer, samt möta andra vanliga löpare kring banan. Dock så får man ett pannband och ett armband.

Vad är skillnaden på Berzerkerclass jämfört med Alpha sprint och vanlig/”regular” sträcka?

Skillnaden är att du som springer i Berzerkerclass, springer i en tävlingsklass. Du får ett pannband och armband som bärs synligt för att funktionärerna skall kunna urskilja dig och ge dig förtur på hinder och se se till att du tar den en Challenge lane bland de hinder som har challenge lane. Vilket är en mer utmanande del i hindret än den vanliga. Detta är obligatorisk för Berzerkerclass, klarar man ej ett hinder så får man lämna sitt armband till funktionären vid hindret. Då är man således utanför tävlingen. Pannband lämnas in i målet efter målgång, och vi tar hand om dem och tvättar dem. Klarar man hela racet utan behöva lämna armbandet så får man behålla armbandet.

Det är bara Berzerkerclass som kommer premieras i pris och eventuellt en vinnarsumma som första dam/ man. Alpha sprint är för de som söker att kvala in i andra lopp med en bra tid, samma regler gäller för Alpha sprint som på Berzerkerclass. Stora skillnaden är att det ej är dubbel sträcka.

 

Spara

Spara

Spara

Spara