Alpha sprint / BERZERKERCLASS

Vi på Berzerk OCR ansåg att de som normalt sett springer elit i andra lopp hade alla fördelar man kan få; Starta först, i en mindre grupp med allt helt och rent på banan. Vi tyckte att skall man få kalla sig “elit” bör det vara med alla förutsättningar emot sig, samt något att urskilja sig från mängden med minst dubbel sträcka och tuffare förutsättningar med få chanser till misstag.

Således skapade vi Berzerkerclass som på alla våra OCR kommer vara dubbel sträcka samt tuffa bedömanden och vissa hinder som måste tas på speciellt sätt, ex challenge lane på vissa hinder.
Dock ville inte alla springa dubbel sträcka således skapades också Alpha sprint som också är en tävlings sprint längst med sträckan, minimum 8km per OCR race. Berzerkerclass är den sträckan som vi anser vara mest berättigad att få kalla sig elit då den kräver både mental och fysisk uthållighet men även taktik då man inte kan gå ut för hårt.

Challenge lane kommer att finnas på vissa riggar och är en svårare del att ta sig förbi hindret på, än den normala. Dessa challenge lanes måste man ta på varje rigg/varv oavsett Alpha sprint/ Berzerkerclass. men gäller inte vanliga deltagare som har det som valfritt.

ALPHA SPRINT

 • Ni kommer i incheckningen att bli tilldelas ett pannband samt ett armband i färgen SVART. Detta för att identifiera er hos funktionärer och andra deltagare, så att ni får förtur i eventuella köer på hinder och riggar. 
 
 • Ni har på er pannbandet synligt så är det lättare för funktionärer att se er. Då kommer ni också tilldelas först i kön på hinder. Ni har obegränsat antal försök på er för varje hinder. Skulle ni misslyckas med ett hinder och vill köra om då får ni ställa er i eventuell kö, väljer att ge upp får ni lämna ifrån er armbandet samt pannbandet till funktionären vid hindret
 
 • Har ni armbandet kvar vid målgång får ni behålla detta samt blir tilldelade medalj. Pannbandet lämnas dock in för tvätt inför kommande lopp.
 
 • Att ta sig igenom en rigg så inkluderar det att man enbart får ta tag i handtag, hinder delar och ej i själva ställningen. Samt att ta sig hela vägen förbi med kroppen vid slutet av hindret. Om en funktionär inte godkänner ert genomförande av ett hinder så är det dennes ord som är lag. Bedömningen kommer att vara stenhård!

BERZERKERCLASS

 • För de bärsärkar som slipat pannbenet mot brynstål och tänker krossa dubbel sträcka oavsett race eller varv / 16- 20 km+ så gäller följande;
 
 • Ni kommer i incheckningen att bli tilldelade armband i färgen RÖTT. Detta för att identifiera er hos funktionärer och andra deltagare, så att ni får förtur i eventuella köer på hinder och riggar.
 
 • Ni har på er pannbandet synligt så är det lättare för funktionärer att se er. Då kommer ni också tilldelas först i kön på hinder. Ni har obegränsat antal försök på er för varje hinder.Skulle ni misslyckas med ett hinder och vill köra om då får ni ställa er i eventuell kö, väljer att ge upp får ni lämna ifrån er armbandet samt pannbandet till funktionären vid hindret
 
 • Har ni armbandet kvar vid målgång får ni behålla detta samt blir tilldelade medalj. Pannbandet lämnas dock in för tvätt inför kommande lopp.
 
 • Att ta sig igenom en rigg så inkluderar det att man enbart får ta tag i handtag, hinder delar och ej i själva ställningen. Samt att ta sig hela vägen förbi med kroppen vid slutet av hindret.Om en funktionär inte godkänner ert genomförande av ett hinder så är det dennes ord som är lag. Bedömningen kommer att vara stenhård!

Priser för vinnare i tävlingsklasser

Vinnare i klasserna kommer belönas med “legendary” priser, ofta i form av priser från våra sponsorer. Under panedmin var det svårt, men nu efter så räknar vi med att era namn graverade på vikingasvärd skall delas ut till vinnare dam/herr i Berzerkerclass. För Alpha Sprint kommer graverade yxor utdelas till vinnare i dam och herrklass. För detta skall ske så måste tävlingsklasserna minst innehålla 25 personer vardera.

Tävlingsklasser sträcka på de olika Loppen

 • Berzerk OCR Helsingborg Alpha sprint 8-9 km / Berzerkerclass 16-18 km
 • Berzerk OCR Landskrona Alpha sprint 8-9 km / Berzerkerclass 20-22km
 • Berzerk OCR Össjö Alpha sprint 8-9 km / Berzerkerclass 18-20km